mam Tamraca Pro 8 mam tez Lowepro i obie bardzo porządne. Tamraca szczerze polecam:)
pzdr
Wersja do druku
mam Tamraca Pro 8 mam tez Lowepro i obie bardzo porządne. Tamraca szczerze polecam:)
pzdr
Witam!
Szukam informacji na temat toreb Apollo, a zwłaszcza modelu "adventure 160".
Może są na forum użytkownicy mogący podzielić się opiniami na temat ich użytkowania? .
Torby są min dostępne w sieci Saturn. Ten model kosztuje ok 90-100zl . W pierwszym kontakcie wyglądają na całkiem nieźle. Dobrze pracujące zamki, sporo przegródek i kieszonek. NA forum Nikona doczytałem że są wzorowane na Lowepro, a nawet produkowane przez tych samych producentów...
Potrzebuje torby do okazjonalnego przenoszenia sprzętu - czysto amatorsko, bez ekstremalnych zastosowań.
Inni producenci kusza, jednak cena jest ok 2-3 krotnie większa np: za Hame ( Rexton 200), Tamraca (system 6) czy Lowepro (Nova 200).
Pozdrawiam
KM
Nie wiem czy Ci to pomoże bo model inny ale mam jakąś małą torbę Apollo na body z jednym szkłem. Jakość wykonania całkiem ok, chociaż ja tej akurat mało używam.
Miałem torbę tej firmy, niestety nie pamiętam modelu. Szczerze powiem, że nie przetrwała długo. Poległy suwaki...
Ja mam Apollo Adventure 4 (kopia jakieś lowepro) i ogólnie za tą cenę nie mogę na nią narzekać, mam ją 2 lata i ciągle się trzyma. Jedyne co mnie w niej drażniło to plastikowe mocowanie paska do torby.
Miałem plecak Apollo nie pamiętam jaki model, przetrwał trzy sezony .... ale INTENSYWNIE używany. Po gwarancji zaczęła się rozwarstwiać "cerata" od materiału, a potem w tych miejscach nastąpiły przetarcia. Wszystko w okolicach suwaków i pasków naramiennych. Reasumując .... cena adekwatna do jakości.
Myślę, że się skusze na ta torbę. Oglądałem ją w sklepie i robi naprawdę dobre wrażenie. Sporo przegródek, w środku szeroki pas materiału do którego przyczepia się rzepy z przegródek. Co ciekawe bodajże w Hamie Rexton były jedynie 2 cienkie paski na górze i na dole torby...
Dno torby w porównaniu do innych producentów (hama, lowepro, caselogic) najsztywniejsze ale nie twarde (wkład piankowy o gr 4-5mm). Torba ma wymiary wewnętrzne w/s/g: 195x290x150 mmm . Dla pełni szczęścia mogła by być ok 1-2cm wyższa.
Bez problemu pionowo mieści się w niej 40d+100/2.8. W przypadku poziomego ułożenia, jest miejsce na 40d+100/2.8 i 2 obiektywy w pionie np: sigma 70-300 + obok 18-55.
Mam nadzieje że za jakiś czas będę się mógł podzielić pozytywnymi informacjami nt. jej użytkowania. Oczywiście dzięki za odzew w temacie.
Pozdrawiam
KM
Tak sobie przeglądając znalazłem jakby zamiennik kata. Dostępne bardzo różne rozmiary. Na fotkach wygląda przyzwoicie.
http://www.fotcom.pl/plecak-fotograf...-60-p-778.html
Z tymi wszystkimi "zamiennikami" bywa bardzo różnie. W ogóle drażni mnie określenie "zamiennik". "Zamienniki" mają często tyle wspólnego z oryginałami, co ja z klasztorem Karmelitów Bosych. :) A jeszcze te "ta sama fabryka co Lowepro/TDK/HP/itd.".
Co nie znaczy, że takie produkty są zawsze złe, gów[...]ne. Ja sam miałem całkiem niedawno "niefirmowy, noname'owy" plecak, który był całkiem porządnie wykonany.
Kiedyś miałem małą torbę Fancier i była OK, możesz chyba zarydzykować.
Prawdopodobnie będzie OK. Jak się sparzysz, kupisz najwyżej Lowepro/Katę (Katy są brzydkieee!!!!), czy inny "firmowy" produkt.