przecież ci już dokładnie napisałem :roll:
Wersja do druku
przecież ci już dokładnie napisałem :roll:
ups :P
zaraz jeszcze raz doczytam :)
sorry :)
prosi sie adminow o wrzucenie posta #26 tego watku jako przyklejony lub cos podobnego. wiele pytan zostaloby wyjasnionych bez potrzeby zakladania nowych watkow a przeciez o to wszytskim nam chodzi;-):mrgreen:
Hmm, ja swojego S2 IS kupiłem w czerwcu w USA, za ok $630, z pokrowcem, kartą SD Ultra II 512, 4x accu 2500 Energizer, mini statyw, i chyba tyle ;) Wtedy w Polsce kosztował ... nie wiem ile, ale na pewno więcej;)
A co do gwarancji, istnieje coś takiego jak Mack Camera Warranty, są chyba z NY, i sprzedają gwarancje (na E bayu amerykańskim) na nowy sprzęt elektroniczny, aparaty, itp. Gwarancja międzynarodowa 5 - letnia na moj aparat kosztowała ok $50 ( a i tak jej nie kupiłem :P, ale to pech tak chciał;))
W przypadku awarii albo odsyła sie aparat do nich(na ich koszt) albo naprawia na swój koszt w serwisie autoryzowanym, i oni zwracają koszta.
Zauważcie, zę za niedużą w sumie kase udzielaja 5 letniej gwarancji, gdyby aparaty psuły sie bardzo często, to by im sie to chyba nie opłacało;) Więc wniosek jest taki, ze jednak te aparaty to nie byle co:)
----------Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Mozna. Bez gwarancji, z niewiadomego żródła, bez instrukcji. W sklepie kit kosztuje minimum 3400. I tyle zapłaciłem....
Pozdrawiam
al
jak juz bym kupowal to samo body :)
Sorki Agaj666, ale skad u Ciebie tyle pesymizmu???
Oczywiscie ze mozesz sobie kupic bedac w stanach aparacik, wiezc go jako swoj uzywany i moga Ci na granicy nadmuchac ;)
Miedzynarodowe prawo pozwala przewozic jedna sztuke aparatu, kamery itd do uzytku wlasnego... ja wozilem juz sprzet kilkanascie razy i nikt mnie nigdy nawet nie zapytal skad i po co to wioze...
Pozdrowka
też tak słyszałem, ale jakieś tam ryzyko zawsze jest :)Cytat:
Zamieszczone przez tsz01
ale jeżeli ktoś tam (USA) już jest, a i tak wraca, no to te 10% to jest coś :)
lepsze 2100-2300zł niż 3000zł :D jakby nie patrzeć
Lepiej poszukaj sprzętu w polskich sklepach. Kupisz trochę drożej, ale masz gwarancję. A jak poczekasz pół roku(jeśli wytrzymasz) to sprzęt będzie tańszy:)