Kuba, ale to pytanie chyba, naciagajac troche, mieści się w Twojej definicji.Cytat:
Zamieszczone przez Nicram
Wersja do druku
Kuba, ale to pytanie chyba, naciagajac troche, mieści się w Twojej definicji.Cytat:
Zamieszczone przez Nicram
OK, może trochę się zagalopowałem, myślę, że będziecie wiedzieli o co idzie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
chciałem tylko rozwiać wątpliwości co do założeń pomysłu.
Popieram Kubę. Szczególnie jesli chodzi o ten opis: Dlaczego dane zdjęcie zrobione jest tak a nie inaczej. Pozwoli to ludziom którzy nie maja daru od Boga, nauczyć się patrzenia na świat bardziej "fotograficznie" i zwracania uwagi na aspekty na które do tej pory nie zwracali zupełnie uwagi. Fajnie podoba mi się pomysł.
tego rodzaju metodologie opisu zdjecia i spraw okolicznych, ktora zaproponowal Kuba (i ktora w zasadzie bardzo mi sie podoba) da sie zastosowac w zasadzie niemal tylko do roboty 'fotografow swiadomych'. Pomija ona niestety tzw. 'fotografow intuicyjnych', ktorzy robia czesto niezwykle dobre, zajmujace i niemal doskonale zdjecia, ale nie bardzo wiedza dlaczego. Niektorzy maja w sobie 'takie cos' co mozaby nawac (choc nietrafnie) wrodzonym telentem fotograficznym (nie chodzi tu o technike!). Sa to osby, ktore w osobliwy sposb patrza na swiat. Moze w przypadku takich osob moglby znalezc sie np. opisy ich emocji (czy czegos tam innego nie do konca wyrazalnego) przy robieniu czy ogladaniu wlasnych prac?
super pomysł, sam myślałem co by tu zrobić z takimi typami, myślę, że twój pomysł sie sprawdzi :)Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
No wlasnie Jarek napisal juz pierwsza lekcje, i co dalej gdzie mozna o niej porozamwiac?
ps. nie chce 'smiecic' w lekcji
moze sensowne bedzie tworzenie nowego watku do kazdej lekcji.
na koncu 'wykladu' dodawac linka do watku dyskusji i po robocie.
no jeśli chcemy porozmawiac z autorem na temat zdjęcia, ale w sensie konkretnych pytań, bez bajdurzenia ;) to właśnie w tym wątku, który napisał Jarek. A jak będize opiniotwórczo, to modratorzy wytną :)
myślę, że nie trzeba, jeśli tylko będziemy trzymać się tematu i zachowywać standarty relacji referent - słuchacz, to właśnie mając wszystkie informacje o tym zdjęciu na miejscu będzie nam najłatwiej.Cytat:
Zamieszczone przez nastier
Twoja wola, szefie :D
zalozenia, to zalozenia i tak wyjdzie w praniu wszystko (oby jak najlepiej) ;)