Dokładnie wszystko zależy od sprzedającego. Ja nie miałem żadnych faktur w środku, dostałem ją na maila. A cała paczka opisana jako "Gift, low value"
Wersja do druku
Dokładnie wszystko zależy od sprzedającego. Ja nie miałem żadnych faktur w środku, dostałem ją na maila. A cała paczka opisana jako "Gift, low value"
jak to jak? duzo taniej niz C580EX :)
Chyba mniej zwracają uwagi paczki z oficjalnie podana wartością na deklaracji. Jak coś kosztuje 100$ to i tak Chińczyk napisze wartość mniej więcej 1/3 tego. Może i dlatego że to właśnie koszt realny, a nie handlowy, bo najczęściej w cenie jest jeszcze koszt paczki.
Poza tym do 150euro legalnie kupujemy. W swojej innej pracy mam służbowy kontakt z celnikami i jak z nimi rozmawiałem to bez problemu drobną elektronikę można kupować do 150euro na jedną paczkę.
Widocznie celnicy się pomylili i dlatego ktoś powyżej zapłacił. Albo właśnie miał "gift"i celnicy musieli sprawdzić jaka jest wartość lamp do lustrzanki.
Tutaj post
http://canon-board.info/showpost.php...9&postcount=13
Polowa maja... A tu ani slychu ani widu...
Wciaz jako "coming soon" ale jest juz cena: 250$ (ciekawe czy realna)
Zastanawialem sie nad zakupem kilku takich do zestawu z Metzem 58,
ale jak dla mnie troche za drogo ...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zapomnialem linka a nie moge edytowac posta, bo czas minal
LINK
Za 250 USD, bez HSS, to straciłem zainteresowanie. Zdecydowanie, wolę kupić droższą systemówkę.
za 750PLN wole dołożyć i kupić 430EX albo tańszą lampkę z Yongnuo