super zooma to baaaaardzo bym chciał mieć... gdyby np ta sigma 50-500 miała światło 2,8.... a kosztowała tyle co kosztuje albo mniej... oj... rozmarzyłem się...
Wersja do druku
super zooma to baaaaardzo bym chciał mieć... gdyby np ta sigma 50-500 miała światło 2,8.... a kosztowała tyle co kosztuje albo mniej... oj... rozmarzyłem się...
Dzien dobry wieczor wszystkim
Czas sie przywitac i pierwszy post dlugo po zarejestrowaniu sie dac...
Jako w sumie niedawno upieczony kanonier :)
To ja dodam jeszcze, ze brakuje mi tutaj do wyboru tego nowego canonka 70-300 IS USM, a ktorego mam w planach na poczatku lutego... ech.
a strzelajac 70-200 nie wiedzialem ze tak spojne gusta mam z 32% ludzi tutaj :)
Pozdrawiam
f.
Ja głosowałem na 70-200/F4 IS, ale właśnie mój głos się zdezaktualizował, gdyż trochę wczesny mikołaj właśnie przyniósł mi dwa szkiełka: 17-40/F4L i 70-200/F2.8 L IS :).
chlopaki, ale watek jest o szklach ktorych jeszcze nie ma, ktore moz kiedys powstana... :roll:
snowboarder ma wtyki w canonie, robi ankiety po sieci, a inz. z canona juz pracuja na nowymi szklami dopasowanymi do rynku :-)
4 szkiełka :grin:
- 45-135/2L idealny do 20d (wtedy jakieś 70-210) i pełnej klatki :) bomba portret
- drugie szkiełko coś klasy 200/1,8 IS L (remake 200/1,8L) ważące mniej niż pierwsza wwersja tak max do 2,4kg. może zaczną produkcję? super sport :)
- a na dokładkę trochę mało realnie shift: ;) ts-e24-70/2,8L i
- zoom makro 60-200/2,8L coś na kopie nikosia
A może jakiś Canonowski odpowiednik Nikkora 18-200 ? Znajomy nikoniarz truje mi o tym szkle od jakiegoś miesiąca :) - chyba faktycznie jest lepsze od odpowiednika Sigmy.
W kwestii formalnej: to się fizycznie da? Bo przecież póki co, to nawet na AF nie ma specjalnie szans...Cytat:
Zamieszczone przez K2_verti
Contax Zeiss 1.2/85T* lub Contax Zeiss 1.4/85T*...
nie ma, ale dopisalbym: 15-45/2.8. dobrej jakosci spacerzoom z ultra-szerokim poczatkiem. ew. f/3.5-4.5 ze stabilizacja. ale zeby to nie byl taki szmelc jak 17-85
Eee, przecież do 16-35 w sumie nieduża różnica :)Cytat:
Zamieszczone przez akustyk