pytanie: czy to dobra oferta i na co zwrócić szczególną uwagę??
https://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/...techniczna.xml
Wersja do druku
pytanie: czy to dobra oferta i na co zwrócić szczególną uwagę??
https://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/...techniczna.xml
OVH - ma stronę tam moja znajoma, nie zauważyłem aby były jakieś przerwy w dostępie do strony :)
Od 4 czy 5 lat posiadam serwer na nazwa.pl, tam wykupione kilka domen, podczepione domeny moich klientów (po co ma płacic blisko 400 za serwer, skoro potrzebuje zaledwie kilka mega), w sumie ok 20 (sklepy, giełdy, zwykłe stronki). Świetna obsługa, pomoc online i wogóle nice. Sam robie stronki, sklepy i inne tego typu pierdoły i zawsze wszystko chodzi jak złoto.
Wordpress jest świetny, proste stronki w html są ok ale jak sama nazwa wskazuje są proste i bez znajomości html daleko nie pojedziesz.
Joomla - to portal; tutaj trzeba się zastanowić czy do ubicia muchy warto wystawiać całą artylerię :)
Stronka we flash - ładna i często można do niej podczepić jakiś CMS, ale pozycjonowanie do najprostszych nie należy.
Cześć. A gdyby tak pójść na łatwiznę i skorzystać np z 1and1 albo wix? Próbował ktoś? chętnie poznam opinie.
Moja jest na 1&1 juz od pół roku, żadnych problemów nie zauważyłem - 150 zł na rok
Serwer to nie tylko powierzchnia dysku, ale jeszcze moc obliczeniowa. Strona może mało zajmować, ale być zasobożerna. :)Cytat:
Od 4 czy 5 lat posiadam serwer na nazwa.pl, tam wykupione kilka domen, podczepione domeny moich klientów (po co ma płacic blisko 400 za serwer, skoro potrzebuje zaledwie kilka mega), w sumie ok 20 (sklepy, giełdy, zwykłe stronki).
OVH jest dobrym wyjściem. W firmie korzystaliśmy z ich hostingu. Ale serwery we Francji mają pewne minusy. Czasem wywalało jakiś router i Francja bywała odcięta. U nas to nie przechodziło. :(
Również polecam 1&1. Wspomniane 150zł jest tylko przez pierwszy rok, potem x2. Myślę jednak, że warto!
Jeżeli poważnie myślisz o promocji własnej firmy w internecie to wybieraj tylko takie rozwiązania nad którymi masz 100% kontroli.
Wynajmij serwer, zainstaluj CMS-a (lub wynajmij kogoś kto to zrobi za Ciebie) i zacznij zapełniać serwis treścią bo to treść jest wartością która odróżnia dobre serwisy od słabych.
Rozwiązanie o którym piszesz powyżej ma jedną ogromną wadę - stajesz się uzależniony od tej firmy i to w stopniu dużo większy niż się Tobie teraz wydaje.
Mam 1&1...
ogolnie raczej nie polecam... mialem juz kilka dni niedostepna domene z ich winy (czyli nawet maile nie dzialaly), obsluga klienta wola o pomste do nieba, glupie zwiekszenie pojemnosci do gwarantowanych umowa zajelo im ponad miesiac, mimo, ze podczas kazdego kontaktu slyszalem ze to potrwa 2-3 dni (jak raz potrzebowalem na chwile wiecej GB serwera)...
Z zalet: raczej nie mieli problemow z wydajnoscia serwerow... a przynajmniej ja takowych nie zauwazylem :)
W kwestii serwerów to polecam ovh, naprawdę wszystko ładnie śmiga i cenowo nie zabija. W kewstii domeny do najlepiej kupić jakąś swoją .pl . Należy przy tym pamiętać, żeby się nie łasić na promocję za złotówkę, bo w kolejnych latach się pożałuje. W większości przypadków przedłużenie domeny jest wówczas dużo droższe. W uśrednionych cenach domen polecam dropped.pl .
No i nie zapomnijcie o późniejszej promocji strony, a tu też jest kilka rozwiązań.
Tak czy inaczej, ze stronami jest jak z fotofrafią. Dobrze jest zlecić to profesjonaliście :)