s1 to fotocela na pierwszy błysk
s2 to fotocela na drugi błysk
z przyciskami nigdy nie miałem problemów, wszystko działa super
Wersja do druku
s1 to fotocela na pierwszy błysk
s2 to fotocela na drugi błysk
z przyciskami nigdy nie miałem problemów, wszystko działa super
Wsadzilem z ciekawosci zwylke paluszki alkaliczne i lampa dziala bez problemow :o wsadzam aku i juz sie nie chce zaladowac kondensator :/
spróbowałeś jeszcze raz aku naładować? Albo inne aku włożyć? Bo mi się tak tylko raz stało i wygląda na to że aku były źle/nie naładowane
probowalem, trzy komplety po dwa razy ladowane. Moze moja ladowarka cos nie tak laduje, ale jak sprawdzalem napiecie to jest w porzadku, jak wsadzilem aku do 580ex2 tez bez zadnych problemow na full power blyska, a w YN tylko na bateriach zwyklych. O co chodzi? Napiecie za niskie w aku? Ale nie moze tak byc bo to nie oplacalne by bylo po pierwsze, po drugie wszystkim innym dziala na aku ...
Witam,
jeśli chodzi o współpracę z wyzwalaczami radiowymi to YN 460-II działa z PHOTTIX TETRA PT-04 II oraz YONGNUO RF-602. Co do różnic miedzy nimi Test wyzwalaczy radiowych PHOTTIX TETRA PT-04 II oraz YONGNUO RF-602
Można też używać do wyzwalania wbudowanej w lampę fotoceli, ale nie jest ona zbyt czuła Test fotoceli lampy błyskowej YN 460-II
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Co do problemu z aku, używasz mikroprocesorowej ładowarki (bc-700, bc-900). Jeśli tak to po rozładowaniu i naładowaniu powinieneś mieć obraz jakiej jakości są poszczególne ogniwa. Możliwe że w każdym zestawie masz przynajmniej jedno słabsze aku, a YN 460 pobiera większy prąd niż 580 i słabe ogniwo "pada". Choć niestety bardziej prawdopodobna jest po prostu awaria lampy.
Hej,
Dla zainteresowanych produktami Yongnuo - dzisiaj dostałem wiadomość z ebay'a z oficjalnego sklepu firmy yongnuo, ze dostępna jest ich najnowsza lampa YN-468
http://cgi.ebay.com/YN-468-Flash-Spe...item2a069fef48
Pozdr
Grzegorz