kadry na tak, kolory na nie ;) taka wyborcza retoryka :)
Wersja do druku
kadry na tak, kolory na nie ;) taka wyborcza retoryka :)
Dawno nie zaglądałem :)
Więc podrzucam coś nowego.
41
42
43
44
45
no i kolejne.
na początek przygotowania i ceremonia, zabawa. a potem będzie plenerek :)
całość imprezy w mojej rodzinnej miejscowości Blachowni, więc do domu miałem rzut beretem :)
46
47
48
49
50
51
52
53
54
generalnie nie podoba mi sie obróbka, często "brudna" i te seipowate czarno-biele, kadrów wiele mocno zaciasnych, trochę fajnych i totalnie lipnych.
Dzięki za opinie.
może kiedyś się na warsztaty wybiorę, to się dowiem co to jest ta "brudna" obróbka ;)
zaraz pojadę z plenerkiem jeszcze :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
plener
61
62
63
64
65
66
67
68
Dla mnie ujęcia OK ale chyba coś nie tak z tym zielonkawym zafarbem w kościele.
BTW, czym robiłeś kościół, 17-50 czy 28/1.8 ?
no kolorystyka nie za bardzo chyba ze moj eizo zle swieci...troche za duza rozpietosc kolorystyczna...i jak dla mnie za duzo pozowania chodz trzymaj sie 49. bo to fajna kolorystyka BW :)
głównie 28 + kilka kadrów 85
tamrona i 40stke miała żoncia i trenowała sobie :)
no z tą kolorystyką nie dojdę ładu składu póki nie dopadnę jakiegoś normalnego monitora.
Ale przynajmniej w labie, w którym wywołuję wychodzi to w miarę normalnie.
Zdaje sobie też sprawę, że pewnie za dużo jest na tych fotkach namieszane z kolorami. Ale kurcze jakoś tak mam że się powstrzymać nie mogę…
Ano właśnie, biję się z myślami w wyborze między 28/1.8 Canona i 30/1.4 Sigmy. Jeden podobno mało ostry na pełnej dziurze, a drugi choć żyleta od 1.4,to trudno trafić na wolnego od choroby na FF/BF.
Jak oceniasz swoją sztukę?
Mieszanie kolorami to fajna zabawa, choć ta zieleń nie za bardzo IMO do kościoła chyba pasuje. Ale na ten przykład, na fotce 58 już ładnie współgra z tłem.