zadowolony z zakupów?
Wersja do druku
zadowolony z zakupów?
Z 17-55 bardzo. Wiem że nie jestem nawet w stanie go w połowie wykorzystać, pewnie nawet w 1/3. Zrobiłem dzisiaj ~10 zdjątek i tutaj dwa które jakoś tak bardziej do mnie przemówiły. I tak dziś zakupów część dalsza, bo filtr UV Marumi musiałem kupić. W moim mieście ciężko nawet to kupić - tylko FotoJoker mial.
Przecież to prawo UE. Rozmawiałem dzisiaj z gościem w FJ i przytaknął mi. Canon w 99% procentach przychyla się do tego i nie robi problemów, słyszałem i wiem to z nie jednego źródła.
Wracając do 17-55 ... co tu pisać, nie miałem rewelacji żadnych więc róźnice są ogromne. Nie wiem czy trafila mi się dobra czy zła sztuka czy miałem dobrą czy złą, ale 17-55 z powodzeniem chyba jest w stanie zastąpić moją 50. - z reguły i tak przymykałem do 2,8 - 4 - 5,6. Tutaj już przy 3,2 mamy żyletkę. Cichutki, szybki AF. Obudowa...hm, nie to co L ale wg mnie wiele nie brakuje. Oczywiście kwestia szczelności ale ... nie ta kategoria cenowa. Pod światło zachowuje się bdb. Nic więcej na razie nie mogę napisać...a 85...czy jest ktoś nie zadowolony z 85? Chyba nie :)
jeśli masz nakrecony filtr na 17-55 to problem szczelności, a raczej główną przyczyne potencjalnej nieszczelności masz wyeliminowaną :)
Gratuluje zakupu... czekamy na galerie
spokojnie, rozumiem że nauczyć się trzeba. Ja się przesiadłem z 40D na 5D i zupełnie inaczej postrzega się świat przez FF niż Cropa, i znowu długa droga do przynajmniej podstawowych efektów.