Może 50/1,8 mkII dostał mniej punktów za jakość wykonania?Cytat:
Zamieszczone przez margo7355
Mógłbyś podać dokładnego linka, bo nie mogę znaleźć tego rankingu?
Wersja do druku
Może 50/1,8 mkII dostał mniej punktów za jakość wykonania?Cytat:
Mógłbyś podać dokładnego linka, bo nie mogę znaleźć tego rankingu?
i nie wrzucił :(
Wrzucił, wrzucił. Nie wchodzę tutaj w końcu codziennie.Cytat:
Zamieszczone przez stdanielo
Oto ORYGINAŁ. Prosto z aparatu.
www.topol.pl/IMG_0501.jpg
Pozdrawiam niedowiarków.
50/1.4@2.0 to naprawdę moja ulubiona kombinacja... :D
Fajnie jest miec cos w reku co solidnie wyglada i robi swietne foty, ale powiedzmy sobie szczerze, ten kto oglada nasze knoty tego malo interesuje CZYM zostaly zrobione, tylko JAKI jest efekt koncowy.
Jezeli o 50-tke [mkII] sie dba, to nawet mocowanie bagnetu z plastiku dlugo wytrzyma. Za te pieniadze nie ma nic lepszego.
Pozdrawiam
Wylaczasz serwer na noc/weekendy bo cos sie wbic nie moge?Cytat:
Zamieszczone przez TOPOL
To rowniez zadowalajaca mnie kombinacja ale niestety za rzadko jej uzywam :(
Ramirez -podaję linka do tych testów które wcześniej przytoczyłem, oczywiście za jakość wykonania EF 50/1,8 II dostała ocenę niedostateczną ale ja przytoczyłem tylko punktowaną różnicę w jakości optyki także abberacje itp w tym obiektywie bardzo dobrze są oceniane
http://www.photozone.de/active/survey/querylenstxt.jsp?filter=%22brand='Canon%20EF'%20OR %20brand='Sigma%20AF'%20OR%20brand='Tamron%20AF'%2 0or%20brand='Tokina%20AF'%20or%20brand='Vivitar%20 AF'%22
jeszcze jedno zapomniałem dodać że ten obiektyw jest tak fenomenalny tylko w zastosowaniu z lustrzankami cyfrowymi (APS-C DSLR) po zastosowaniu go z lustrzankami analogowymi jest przeciętny patrz w/wym.. test
wyniki testów z photozone w dziale Lens Performance SurveyCytat:
nalezy brac z lekkim przymrozeniem oka
wyniki testu sa subiektywna opinia urzytkownikow
gdyz to oni oceniaja sprzet.
ktos kto posiada 50/1.8 uwarza ten obiektyw swietny bo nie mial w rekach
50/1.4 i ocenia go bardzo wysoko
ot co...
Tja.. miałem dokładnie ten sam zestaw, wiem jak się rozkłada głębia.Cytat:
Zamieszczone przez TOPOL
Wiem też, że w tym zdjęciu było kombinowane gausssian blurem jak jasna cholera i to dość kiepsko.. I szkoda czasu na zaprzeczenia. Masz masę niekonsekwencji w obrazie.
A to, co podałeś w linku jako duże zdjęcie, to nie do końca to samo. Chodzi mi o obróbkę.
Taaa. A na dodatek jestem z Marsa i mam duże, zielone czułki...Cytat:
Zamieszczone przez oskarkowy
Jak już pisałem, jest to surowe zdjęcie wprost z aparatu i naprawdę nie zamierzam nic udowadniać. Była prośba o podanie nieoobrobionej fotki i ją spełniłem. Tyle.
Jak się to komuś przyda do analiz to podaję link do dwóch innych (surowych) fotek z tej serii:
www.topol.pl/IMG_0500.jpg oraz
www.topol.pl/IMG_0428.jpg
Pozdr. Niedowiarków również :D