iso 3200, wycinek 100% z RAWa, bez odszumiania, przeskalowywania i innych poprawek.
Wersja do druku
iso 3200, wycinek 100% z RAWa, bez odszumiania, przeskalowywania i innych poprawek.
Jest nowa wersja softu do 350d. Teraz dodatkowo ze spotem.
Działa :) Wciskamy <MENU> a następnie <*> Ciekawe co będzie dalej :)
czy ktos moglby mi co nieco wytlumaczyc o co chodzi z tym spotem? chodzi o punktowy pomiar swiala, ktory przeciez jest w 350d czy moze jeszcze o cos innego? fajnie by bylo gdyby pojawily sie tez jakies przyklady, pozdrawiam
o punktowy, którego normalnie tam nie ma
jest częściowy, a więc taki pseudopunktowy
jak pewnie już się domyślasz, częściowy bierze większą cześć kadru pod uwagę (w 5D jest to 10%)
Brak punktowego bo największy minus puszki 350D/400D przynajmniej dla fanów makro, tyle że nie wiem ile on ma % , pewnie koło 4% gdzieś...
Częściowy pomiar ma 9% i często brakuje precyzji przy małej głębi ostrości ...
Fotek tego nie da się zrobić poprostu czuje się większy komfort pracy z puchą i tyle :). Teraz mam praktycznie wszystko co 30D oprócz tego byczego wizjera :mrgreen:
Nocne fotki z ręki.
ISO 3200
:(
Niestety zrobiłem wszystko tak jak jest napisane na CB tj.
sformatowałem kartę programem cardtricks 1.44 z opcją make bootable
następnie wgrałem bootflag, niebieska dioda się zapaliła. Wyciągnąłem baterie.
Włożyłem kolejną kartę, również ustawiona na bootable ze wszystkimi plikami z archiwum(350d_iso3200_spot.zip) i po włączeniu aparatu niebieska dioda się nie zapala.
Nie rozumiem co robię źle. Czy ktoś miał podobny problem??
Dodam ze mam firmware 1.0.3, próbowałem nawet go reinstalować ale również nie mogę sprawić by niebieska dioda mignęła podczas pracy z karta bootable:P
Jaką masz kartę?