w komputerze posiadam Windows `98, może to jest problem :( sama nie wiem może powinnam mieć Viste albo chociaż XP??
Wersja do druku
w komputerze posiadam Windows `98, może to jest problem :( sama nie wiem może powinnam mieć Viste albo chociaż XP??
Tak jak mowią poprzednicy, zgrywaj materiał przez czytnik kart, metoda najbezpieczniejsza i skuteczna. Jednak z Win98 moga byc klopoty z rozpoznaniem takiego czytnika. Jezeli masz Win98se to sprawa wyglada łatwiej. Instalujesz ServicePack 1 do Win98 (mozna jeszcze znaleść gdzies w necie) powoduje on rozpoznawanie wszelkich pamieci masowych podlaczanych pod usb bez instalacji jakichkolwiek ster. (równiez czytniki kart).
Wg mnie jednak powinnaś pomyśleć o WinXP, niestety win98 to już przezytek i coraz czesciej mogą pojawić sie problemy ze sprzetem.
Mialem ten sam problem w canonie is3 i w is5 i 20sx tu przyczyna moze byc karta.
Zakup taki czytnik kart http://www.allegro.pl/item804612754_...ne_32mb_s.html i po problemie
owy czytnik wspiera tryb UDMA i posiada potrzebne wsparcie dla kart SDHC.
Po zakupie zero problemow z czymkowiek ,zdjecia i filmy smiga z predkoscia blyskawicy.Polecam.
Pozdr
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Da najlepiej do pliku mpeg4 na wm zero roznic
Niestety próbowałam Windows XP, próbowałam czytnik kart i to wszystko na nic, Owszem zdjęcia wgrywają się bez problemu nawet bezpośrednio z aparatu do komputera przez kabel USB,i nawet w Windows '98 widzi Canona jako osobny dysk.
Ale jeśli chodzi o filmy o jest totalna poraszka Windows XP i czytnik kart tego nie załatwia , musi być chyba Windows Vista i tyle.
Czy uzywany przez Ciebie czytnik kary posiada tryb UDMA i potrzebne wsparcie dla kart SDHC?
Wątpie, bo by tego postu tu nie bylo.
Mam w domu szesć różnych czytnikow starszej generacji i zapomnij.
Jak napisalem zainwestuj a bedziesz zadowolona ,vista Ci tu nie pomoże.
Pozdrawiam Kleopatre
Dzieki Morfeuszu 12 za rady, po świętach może kupię taki czytnik kart i zobaczę co z tym będzie ?? Dziekuję i pozdrawiam
Chciałem zapytać przy jakich ujemnych temperaturach można robić bezpiecznie zdjęcia Canonem sx20.Czy już ktoś testował ten aparat w takich temperaturach?
Ja robilem zdjecia przy -17 i wszystko ok
ale tez za dlugo nie trzymalem go na mrozie
Nasze klimatyczne ujemne temp nie zrobią problemu,nalezy tylko stosowac sie do jednej zasady ,jak juz poczuje mrozu musi caly czas byc na mrozie,dopiero po zakonczeniu zdjec do plecaka i w domu sam na spokojnie dochodzi do temp pokojowej.
Niedopuszczalnym jest robienie zdjec w mrozie i zaraz np z cieplego wnetrza samochodu.
Zaparuja szkla,zaparuje elektronika ,przeklamania pradowe wowczas mozna uszkodzic aparat