ja chyba widze lekkie pogorszenie kontastu, tzn taka leciutka mgielke, najwyrazniejse jest to na 1 przykladzie.
Wersja do druku
ja chyba widze lekkie pogorszenie kontastu, tzn taka leciutka mgielke, najwyrazniejse jest to na 1 przykladzie.
A ja widzę fotosika, który rekompresuje jpgi do strasznej jakości. Na Imageshacka wrzuć cropy 800x800pix.
No i mamy rozwiązanie. Ja tam wolę dmuchać gruchą przed sesją, niż tracić kontrast i wypierać kolory.
Może zanim zaczniecie pisać takie opinie, poważnie podejdziecie do testów. A nie, pewnie średniej jakości LCD, jedno zdjęcie wyżej, drugie niżej więc kąt patrzenia różny i już odbiór inny. Mało kto zwraca na to uwagę i potem pełno przeróżnych opinii na forach.Cytat:
No i mamy rozwiązanie. Ja tam wolę dmuchać gruchą przed sesją, niż tracić kontrast i wypierać kolory.
Czy teraz widać takie różnicę?
Tak, na pierwszym nadal widac z lewej znaczyn spadek ostrosci, jest ciemniej i kolory sa lekko sprane.
Ok, teraz nałożyłem obrazki na siebie i powycinałem cienkie paski.
Jeśli chodzi o kolory to naprawdę nie widzę różnicy ..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I kolejny przykład, fragment zdjęcia bez folii a w środku wklejony pas z folią.
Kolory wyglądają identycznie.
Niezły patent
ja zauważyłem, że z folią obraz jest ciut ciemniejszy...
A zastanowił się ktoś, jak będą wyglądały te przykłady, gdy pojawi się ostre kontrowe światło, albo ostre źródełko prosto w szerokie szkło? Dalej będzie ten sam kontrast?