Widocznie nie jest dla Ciebie skoro go nie potrzebujesz 8-). Przy czym to raczej nie jest wątek do dyskusji o sensie bądź nie wypuszczania 7D.
Jeśli już musisz wylewać żale ;) to tutaj: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=51865
Wersja do druku
Widocznie nie jest dla Ciebie skoro go nie potrzebujesz 8-). Przy czym to raczej nie jest wątek do dyskusji o sensie bądź nie wypuszczania 7D.
Jeśli już musisz wylewać żale ;) to tutaj: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=51865
jak dla mnie poniższe
to znakomita sprawa której mi brakowało a która zacheca do zakupu :)
tylko czym sie zmienia punkty AF? jakies pokrętło? jak to działa w praktyce? wygodnie i bezproblemowo?
W 7D jest 5 rodzaji wyboru punktów AF. Na tylnej ściance body w lewym górnym rogu masz przycisk którym wchodzisz do menu,(jest bardzo czytelne) i dalej wybierasz sobie jedną z opcji AF. Na powyższym zdjęciu jest ustawiony automatyczny wybór 19 punktów. Zmiany punktów AF dokonujesz dzojstikiem (lub kółkiem z tyłu w zależności od konfiguracji w menu). Bardzo fajny pomysł zapożyczony z 1D.
Miłej zabawy.
Tyle że kosztuje więcej -i nie wiem dlaczego jest to problem dla wielu ludzi żeby zrozumieć ten fakt . Mają dwa aparaty do wyboru jeden ma dokładnie to czego szukają ale tak jakby go nie widzieli bo cena przesłania im oczy ;)
Pamiętam takie same dyskusje przy okazji biadolenia na AF w starym 5D:
"... nie kupie takiego złomu bo co z tego że ma FF skoro AF jest zawodny wole czekać na 3D z dobrym AF uszczelkami itd.."
a wcale nie trzeba było czekać bo na rynku cały czas był 1ds mark II ( pełna klatka super AF uszczelki itd ) Wiadomo inna cena - ale za własne wygórowane wymagania trzeba zapłacić ( nie wszędzie jest tak jak w erze ;))
Zaraz się pewnie zacznie dyskusja ale nikon pikon srikon dają to w tej samej cenie - i co ?? i nic droga wolna można się przesiąść ;)
Rewolucji na tych zdjęciach nie widzę. Ale to też kwestia umiejętności, a poza tym fotografowanie ptaków w locie z ręki zestawem ważącym prawie 5kg to nie jest bułka z masłem...