Tak też zamierzam. Z tym że chyba trochę sobie na wyrost przyjąłem że musi mi wyjść ok 200 fotek. Sugerowałem się kościelnym.
No ale jak coś bo się potrzaska trochę więcej grupowych :)
Wersja do druku
http://www.netwesele.pl/art/cywilny/index.php
200 zdjec ? lo matko mocno przegiales , sama cermonia w USC to 20-30 zdjec , no chyba ze 10 zdjec jak mlodzi obraczki zakladaja , poznie drugie tyle zyczenia i koniec. Do 200 daleko ale to sam zobaczysz.
dodałabym do tego jeszcze podpisanie papierów przez PM i świadków. Poza tym te 17 minut to przy jakimś wyjatkowo powolnym urzędniku - jak ślubowałam cywilnie, to było 12 minut i po sprawie. Stąd wniosek, że trzeba po prostu robić zdjęcia i nie czekać, bo w sumie moment i impreza się kończy.
Aha, sama cykam swój pierwszy cywilny na poczatku kwietnia ;)
ale jeszcze ma być jakiś szampan, jakieś życzenia itp.
kurna coś mi się pokićkało całkowicie:) nie 200 tylko 80 szt. (ale to i tak dużo)
no i 20 do albumu
A przygotowania też robisz? Jesli nie, to przyjedź wcześniej do USC i spróbuj się zaczaić na moment, kiedy primo: schodzą się goście, secundo: przyjeżdża PM. Plus ceremonia i podpisywanie - powinieneś się jakoś wyrobić. Tak przy okazji - kiedy masz ten ślub? Mam nadzieję, że przede mną i podzielisz się doświadczeniami ;)
no mówcie co i jak... ja słucham, mi się zbliża niedługa takowy slub, choć się migam od robienie zdjęć bo to trzeba... hmm.. "umić" ;-) a nie chce schrzanić komuś pamiątki.
Co do akumulatorków to już ci chyba koledzy wszytsko wyjaśnili - z doświadczenia wiem ze nalezy zabrać minimum 3x4 szt. akumulatorkow i najlepiej zeby byly to sanyo eneloop bo sa najpewniejsze mnie ejszcze nigdy nie zawiodly, unikaj "szybkoladowarek" akuulatorki nalezy odpowiednio sformatowac i ladowac minimalnym pradem np 100mA - dobra ladowarka to POWEREX kupis zza ok 300zl lepszej nie znajdziesz. Co do samej ceremoni to pamietaj o tym aby poinformowac mlodych zeby sie odpowiednio ustawiali stawali twarza do siebie itp zebys nie mial samych plecow. Lampa blyskaj od sufitu nigdy na wprost jak nei wiesz jak :) - bo widze ze dopiero kupiles sowja pierwsza lampe. Pozatym podczas sesji pozowanej podtrzymu staly kontakt z mlodymi, duzo zartuj i sprawiaj wrazenie wyluzowanego i otwartego czlowieka - tym duzo zyskasz :) Bo jesli postrzega cie jako cichego wystraszonego dziwaka beda juz mieli inne podejscie do twoich zdjec zanim je zobacza moga sie im juz niespodobac :) Pozatym nie boj sie wyzwan i walcz :D Zycze powodzenia :)
Akumulatorków to lepiej zabrać więcej, ale na cywilnym zmęczyć Eneloopy - nawet jak się napiera non-stop serią - będzie trudno...
na slubie na komplecie aku mozna calosc zrobic... chociaz rezerwa musowa