Odp: "kolory" obiektywow?
Moja córka zawsze nosi dwie skarpetki nie od pary, ale ona już tak ma... :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Selena
Często widuję Panów w podobnych skarpetkach (różniących się odcieniem np. ciemny fiolet i ciemnoszary itd. itp.) u kobiet jakoś tego nie widziałam dotychczas :mrgreen:
jesli ich mozg dziala w godzinach porannych tak samo jak moj (tzn. nie dziala = trzeci stopien zasilania), to nalezy raczej sie cieszyc, ze w ogole udalo im sie nie zapomniec o skarpach ;)
wymaganie jakiegokolwiek postrzeganie kolorow w tak trudnym dla organizmu okresie doby uwazam za zboczenie. jedyne co mentalnie jestem w stanie przed 9:00 rano osiagnac, to uczesanie corki "na tatusia" (wlosy rozczesane, spiete z tylu), ale juz wybor pasujacych do siebie spinek do wlosow mnie przerasta...
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
no ja nie wiem, co to jest niejasne
jeśli dużo się fotografuje i oglądać te zdjęcia, zrobione w różnych warunkach i różnymi obiektywami, to zaczyna się zauważać pewne subtelne właściwości szkieł jak np. oddanie kolorów (czyli transmisję, bo to pewnie powłoki przeciwodblaskowe wpływają na ten kolor)
A potrafisz zaakceptować to , że nieważne jakim szkłem fotografuje mało interesuje mnie kolorystyka jaką daje ? liczy się zdjęcie ...
wszystko niby piknie ale jakbyś tak dał takie same kadry :P druga sprawa kolory rzecz gustu i upodobań. Na szczęście ja takich testów robić nie musze :)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
wszystko niby piknie ale jakbyś tak dał takie same kadry
no wlasnie po to zamienialem te szkla, zeby miec inne kadry. Tak to dla mnie najczesciej dziala...
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
A potrafisz zaakceptować to , że nieważne jakim szkłem fotografuje mało interesuje mnie kolorystyka jaką daje ? liczy się zdjęcie ...
nawet nie mam z tym żadnych problemów, że ważniejsze są dla Ciebie inne elementy zdjęcia
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
wszystko niby piknie ale jakbyś tak dał takie same kadry :P druga sprawa kolory rzecz gustu i upodobań. Na szczęście ja takich testów robić nie musze :)
trudno osiągnąć ten sam kard 14 i 17 ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
nawet nie mam z tym żadnych problemów, że ważniejsze są dla Ciebie inne elementy zdjęcia
Twój problem, ja takowego nie mam :)
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Szczycisz się tym że Twoje zdjęcia nie są świadomym efektem? U mnie jest podobnie ale jest to przyczyną frustracji a nie dumy. Bo takie podejście to najniższy level w fotografii.
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Szczycisz się tym że Twoje zdjęcia nie są świadomym efektem? U mnie jest podobnie ale jest to przyczyną frustracji a nie dumy. Bo takie podejście to najniższy level w fotografii.
A potrafisz czytać czy jak kobieta nadinerpretujesz to co napisane ? Gdzie ja cos takiego napisałem ?
Passuję bo robi się śmietnik niepotrzebnie :)
Kolegów pozdrawiam