-
No to może ja sie wypowiem....:)
To nie jest forum arachnologii ale fotograficzne – ale po pierwsze to jednak nie lubie pająków.
A ten Twój to dla mnie jakiś paskuda......;)
Teraz poważnie:
Zdjęcia uważam za udane, szczególnie doceniam zmagania z głębią ostrości. Paradoksalnie stonowana kolorystyka pająka i tła współgrają ze sobą, choć moim zdanie lepiej wychodzą pająki z jakimś kolorowym motywem.
Pozdrawiam i życzę dalszych udanych strzałów.
-
Z ostatniej serii podoba mi się to zdjęcie.
Cytat:
Zamieszczone przez
tryton
Nie jest centralnie kadrowane, model wygląda dość żywo (nie jest zakurzony ;) ) i tło jednolite.
Pająk to oczywiście któryś z przedstawicieli rodzaju Philodromus. Te dranie mają taki speed w nogach, że nie dziwię się, że były problemy z jego upilnowaniem. Jeśli robię sesję w studdio z tymi draniami, zostawiam sobie z pół metra wolnego z każdej strony +kubeczek do nakrycia uciekiniera ;)
-
Jajko to też przyroda, więc daję tutaj :)
Zdjęcie proszę traktować jako akcent poświąteczny (spóźnione życzenia), nie natomiast jako coś do oceny. Pisanka wykonana przeze mnie własnoręcznie.
29.
A tak w ogóle sezon się zaczyna, więc pewnie coś normalnego niebawem wstawię.
-
Dobry motyw z tym jajkiem :)
-
Wreszcie pogoda pozwoliła na jakiś wypad w plener.
30.
Uploaded with ImageShack.us
31.
Uploaded with ImageShack.us
-
macro i przyroda to dla mnie magia...
bardzo fajne zdjęcia
świat owadów i przyciągający swoją obcością, i tą obcością obrzydliwy ale... absolutnie fascynujący.
zazdroszczę umiejętności i ciepliwości ;)
-
31 świetne. Wyrazisty kadr poprzez prostotę... motyw i idealne tło. Aż zazdroszczę ;-)
-
No to czas na kolejne z tego roku.
Na początek pająk żegnający się ze swą "powłoką". Najpierw myślałem, że to dwa pająki. Dopiero po jakimś czasie załapałem co jest grane.
32.
33.
34.
Wkrótce kolejne...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Poprawka z 33 (pana Moderatora proszę o usunięcie miniatury):
-
Bardzo udana seria. 33 - najlepsze. Dobrze dobrana GO - podkresla istotne detale i delikatnie rozmywa reszte z widoczną delikatnie pajęczyną.Swietna kolorystyka - tlo super (paradoksalnie ma ono b.duze znaczenie w odbiorze takich zdjec).
Ta 100 to super obiektyw.
Pozdrawiam
-
Dzięki. Teraz mrówki.
35.
36.