może spóbowac zdjąć nasycenie niektórych kolorów?
w 32. poucinałeś dłonie, szkoda...
33. fajne :D
a w 34 przepalenia no.. i jakas taka przykurczona
Wersja do druku
może spóbowac zdjąć nasycenie niektórych kolorów?
w 32. poucinałeś dłonie, szkoda...
33. fajne :D
a w 34 przepalenia no.. i jakas taka przykurczona
Matsch HSB (barwa-nasycenie-jasność) się pobaw albo ....u mnie w Corelu też jest selektywna zmiana kolorów..nie wiem po jakiemu to w Photoshopie.
Dziękuję drogie Panie ... :)
guniu szczerze to myślałem że 32 dobrze przycięte a nawet ciut za mało z dołu.... ,a 33 minimalnie palce obcięte.
pobawię się choć barwa-nasycenie-jasność kombinowałem to się coś dziwnego dzieje.... ale może tylko twarz zaznaczę i pobawię się suwaczkami :)
Nie kazde foto da sie chyba przerobic na dobre BW - ja przy swoich amatorskich zabawach dziele foto na kanaly RGB i podgladam czy foto ma 'potencjal' na zdjecie BW. Bo ratowanie np przepalonego zdjecia zmiana kolorow na odcienie szarosci ma krotkie nogi - a czasami wydaje mi sie ze tak ratujesz zdjecie ;) A swoje droga, w LR sa presety BW - mozna pobrac i zobaczyc co w BW-RAWie piszczy ;)
nie jestem jakimś znawcą PS... ale sam odkryłem, że wystarczy krzywymi sie pobawić i ratować bez zmiany na B&W.. robie te zdjęcia w B&W które chciałbym w nim zobaczyć :) a nie te które chcę ratować :)
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
dzięki za uwagę.... choć muszę stwierdzić ze B&W na moim nieskalibrowanym monitorze podoba mi się super w wersji Vanmurdera , jak i mojej<oczywiście nie wszystkie zdjęcia> .... no ale fakt warsztat trzeba doskonalić :)
Ratowanie ratowaniem, ale regularnie ustawiasz dziewczynke obok slonca, a wtedy krzywe nie pomoga, bo przepalenia beda albo na niej albo w tle ;)
Nie wiem co dla ciebie znaczy obok słońca :) ja na ostatniej serii zdjęciu widzę że słońce jest na każdym zdjęciu z prawej strony... fakt jest faktem, że światło do zdjęć nie było za ciekawe gdyż była to godzina po 11 i dochodziło ostre słońce południowe :) ale niestety tylko wtedy miałem czas żeby coś pokombinować :) , pofocić
Czas przywitać wiosnę w Szczecinie.... czas robienia zdjęć dziś godzina 9:30
34.
35.
Zdjęcia cóż 34 mi nie leży 35 bardzo mi leży. kolorki i ostrość. Tylko pewno znowu dzięki temu że nie mam skalibrowanego monitora u mnie kolorki są śliczne a u innych lipa :)
Sezon kwiatkowy pora zacząć :mrgreen:
no wlasnie, słonce jest albo po prawej, albo po lewej.. albo robisz tak, że słońce masz za soba i czymś doświetlasz twarza, albo słonće na wprost i tez doświetlasz cienie czymś.. :D
36.
37.
38.
39.
40.
Bez większego polotu... jedni uczą się wolno, a inni jeszcze wolniej :)
guniu we wtorek lecę bo blendę, a tymczasem krytykuj, bij, opierniczaj..... reszta także :)
ale czemu tylko ja... inni niech też się wypowiedzą...
o 2 pierwszych juz ci napisałam na gg, 38. moim zdanie trochę za pomarańczowe ( za cielo), 39 nawet w porządku, choć troszkę mnie razi to słońce na policzku jednak.. 40 wykadrowałbym inaczej ;)