-
OK zasady jako takie znasz, ale to nie wszystko, a raczej początek, następnymi rzeczami jest umiejętność operowania światłem, selekcja osób które portretujesz, niektóre się nie nadają po prostu. Zadbanie o ciekawsze tło.
Niby w tym ostatnim zdjęciu kompozycja jest wyszlifowana, ale co z niej jak zdjęcie jest nudne samo w sobie, brak jakiegoś kontaktu, nawiązania.
Nie irytuj się, powolutku małymi kroczkami. Poczytaj o obróbce, o świetle co nie co.
Powodzenia w dalszych ujęciach
-
Portrety (krystian123)
witam
bardzo prosze o kilka uwag odnosnie tego portretu
1.
-
Za mało góry, za dużo dołu.
-
hehe, a ja przycialem gore specjalnie, bo jakos z cala glowa nie pasowalo :)
-
Hehe, a mi nie pasuje obcięty czubek głowy, chciałeś uwag to masz. Jak już przycinasz to bardziej zdecydowanie.
-
no nie wiem kombinuje i z cala glowa i z ucieta i jakos ten kadr najlepiej mi tak wyglada.
wrzuce kolejne
2.
-
jest az tak zle, ze nikt nic nie pisze?:(
-
1 ciekawa obróbka i hmm chyba z cała głowa było by lepiej
2 juz w innym stylu i nie przykuwa tak uwagi dlatego brak komentarzy
-
1-ka bardzo bardzo dobra moim zdaniem. Nie przeszkadza mi ucięcie czubka głowy, ale moze faktycznie minimalnie niżej bym ciął. Przeszkadza natomiast kurtka - czarna plama która wygląda jakby była elementem tła, które przypadkowo tam się dostało.
2. Coś ciekawego jest w tle ale za ciemne zeby bylo widac. Czy z jasniejszym tlem byloby lepiej nie wiem, wydaje mi sie, ze tak (pod warunkiem, ze mniejsza GO). Twarz trochę przerysowana podejrzewam, ze zbyt szeroki kont i za bardzo z dołu robione.
-
na pewno masz wszystko dobrze z monitorem, u mnie kurtka wcale nie wyglada jak czarna plama, podobnie jest z tlem na 2 zdjeciu. przy ogniskowej 66mm raczej przerysowania nie wystepuja