Wizjer w 350d jest znacznie jaśniejszy niz w d70,chociaz nieznacznie mniejszy.
Cześć.Ch.
Wersja do druku
Wizjer w 350d jest znacznie jaśniejszy niz w d70,chociaz nieznacznie mniejszy.
Cześć.Ch.
Akumulator 350D - 5,3 Wh, D70 - 10,8 Wh, max. ilosc zdjec wg testow odpowiednio 270 i 640.Cytat:
Zamieszczone przez perian
PS. Szumienie wg ISO 15739:
350D (ISO100/400/800): 117/232/312
D70 (ISO200/400/800): 160/166/248
Czyli przy 400 i 800 D70 ZNACZNIE MNIEJ szumi!!!!!!!!!
Wszystkie testy twierdza, ze jest ciemniejszy.Cytat:
Zamieszczone przez chomsky
Moze by tak zdjac te czerwone klapki z oczu...
W liniach to chyba podaje się rozdzielczość obiektywu. Natomiast liczba pikseli jest o 33% większa niż Nikonie. To jest istotna różnica.Cytat:
Zamieszczone przez marcin001
Nowsza technologia się kłania. Ten o połowe mniejszy akumulator robi więcej zdjęć niż na 300D który jest od niego prawie dwukrotnie pojemniejszy. Flesh przy doświetlaniu błyska niewielką mocą i nie obciąża zbytnio akumulatora. Na tym cieniutkim jak piszesz akumulatorku przy częściowym wykrzystaniu flesha można zrobić ok. 600-700 zdjęć. W dodatku nie muszę pamiętać czy mam wyłączony aparat, bo w stanie uśpienia pobiera znikomy prąd.Cytat:
A jeżeli jest mi mało to kupuje batery pack który oprócz zwiększenia pojemności daje mi wygodny chwyt i dodatkowe przyciski.
A jak to jest w Nikonie?
Nikon wg testow Foto-Magazin robi 2,5 raza wiecej fotek na jednym ladowaniu.Cytat:
Zamieszczone przez Pio35
W D70 producent nie przewidział gripa, bo... nie. Na szczęście producenci niezależni wypełnili lukę.Cytat:
Zamieszczone przez Pio35
Licytować się można długo, ale po co. Jak ktoś chce Nikona, to niech kupi Nikona, jak ktoś chce Canona, to niech kupi Canona. A jak ktoś chce się dowartościować, bo kupił sprzęt co mu nieodpowiada i szuka dziur w innych aparatach to już jego problem i niech sobie narzeka pod nosem a nie marudzi na forum, gdzie inni szukają informacji a nie bzdur.
Ja ze swojego 350D jestem zadowolony, kupiłem go świadomie i znam jego możliwości i ograniczenia i dobrze mi z tym.
k..., bo nie wytrzymam.Cytat:
rozumiem, ze jak cos masz napisane w tescie (nie wiadomo jakim, przez kogo robionym, dlaczego, po co, za czyje pieniadze) to traktujesz jak swietosc i bezsprzeczna prawde, tak?
a jak Ci ludzie mowia o wlasnych odczuciach z praktyki zyciowej, z porownania obu aparatow, albo z uzytkowania jednego lub obu, to masz gleboko w nosie?
kup sobie aparat ktory wygral test w Chipie albo nawet Przyjaciolce i bedziesz szczesliwy. bo tutaj nikt nie ma Ci szansy wyjasnic o co tak naprawde w tym wszystkim biega. jak wolisz czcic slowo drukowane, to droga wolna
jedno uscislenie: zauwaz, ze nie napisalem ktory aparat jest MSZ lepszy czy gorszy i do niczego Cie nie przekonuje.
tylko mi rece opadaja jak widze, ze na kazdy rzeczowy argument odpowiadasz cytujac jakis tam test.
nawiasem mowiac, sa na tym forum uzytkownicy, ktorzy mogli robic wlasnie te cytowane testy ;-) moze wez to pod uwage
Co do ilosci zdjec - w 350d zrobilem jakies 500 zdjec na standardowym akumulatorze (po czym zostal doladowany bo nie moglem sobie pozwolic na to ze mi padnie) - w miedzyczasie zdarzylo sie, ze aparat cala noc lezal wlaczony w trybie uspienia....Cytat:
Co oznacza ze te testy mozesz sobie .... mozesz o nich zapomniec.
A co do ISO - polecam obejrzec jakies przykladowe zdjecia.
(nie wypowiadam sie na temat ktory ma mniejsze szumy, mi osobiscie bardziej odpowiadaja te z canona - ale porownuje do d50 i pentaxa istDS - bo tylko z tymi mialem doczynienia).....
:/
olejcie ten post - sorry za język ale tak własnie myślę