uzywam i jestem zadowolony, optycznie bardzo dobry, nie zauwazylem zafarbu, ostry i kontrastowy juz od 2.8 reszta jak przedmówcy
Wersja do druku
uzywam i jestem zadowolony, optycznie bardzo dobry, nie zauwazylem zafarbu, ostry i kontrastowy juz od 2.8 reszta jak przedmówcy
5d mk2 + Tamron...17-50@17mm f8 :)
IMG_8095i.JPG
Ehh strasznie mi go zal i mam wrazenie ze ciezko bedzie mi znalezc cos co dorowna mu ostroscia(oczywiscie na cropie zeby nie bylo niedomowien)... Swietny obiektyw.
Jak by jeszcze ktos zechcial sie podzielic czyms podobnym z T28-75@28->f8-f10 z jakiegos FF to by bylo milo :)
co to za wienieta? dziwnie to wyglada
cropowy Tamron 17-50 na FF jako ciekawostka :)
Też chętnie zobaczę Tamiego w akcji z FF.
aaaa, ja myslalem ze to jakims cudem 28-75 :)
banan82, jeśli preferujesz zdecydowanie stałki (a wiem że tak jest :) ) i potrzebujesz uniwersalnego obiektywu na spacery/imprezy, czyli wszędzie gdzie nie chce się dźwigać zestawu stałek z Tamrona będziesz zadowolony.
Zacząłem ten wątek chcąc jak najwiecej sie dowiedzieć o owym Tamronie, dzieki za wszystkie spostrzeżenia- przydały się !! . W końcu "zaryzykowałem" i kupiłem Tamronka na dodatek kupiłem na allegro używanego :)
Teraz już z doświadczenia mogę napisać że jest wart swojej ceny. AF mógłby być szybszy ale do moich zastosowań czyli hobby oraz fotografia ślubna jest w pełni wystarczający. Wrzuce niedlugo jakąś fotke.
Czekamy czekamy i doczekać się nie możemy tej fotki ;)
http://www.the-digital-picture.com/R...mp=0&APIComp=0
Trafil im sie jakis slabszy egzemplarz czy Tamrony 28-75 na pelnej klatce w rogu sa takie mydlane? Pytam bo chce wlasnie zmienic 28mm f/1.8 na tego Tamrona i to co zobaczylem w powyzszym linku mnie przerazilo.