A ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Jeżeli tak to przeczytaj dokładnie co napisał AkustykCytat:
Zamieszczone przez marcin001
Wersja do druku
A ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Jeżeli tak to przeczytaj dokładnie co napisał AkustykCytat:
prawde mowiac, to patrzac na to z drugiej strony widze tez rzucanie sie na ww. przez fanatykow Nikona. co akurat pokrywa sie z moimi obserwacjami z ogladania tamtego forum - nie jest to rzadkosc. jest tam taka grupa osob, ktore w swojej bezkrytycznosci wzgledem jednej firmy atakuje kazdego, kto sprobuje skrytykowac.Cytat:
a ze ludziom puszczaja nerwy, kiedy probujac prowadzic krytyczna dyskusje napotykaja sie na szczekanie...
to tylko jeden punkt widzenia i nie upieram sie, ze ten wlasciwy sluszny. ale sprobuj popatrzyc na to tez z tej strony.
dokladnie ten sam argument dziala w druga strone. no bo powiedz mi: skoro uzytkownikom SUN wisi i "ciesza sie swoimi maszynkami bez szukania kogos przed kim mozna by sie wywyzszac" to dlaczego watki D50/350D czy tego typu wywoluja tyle niezdrowych emocji - a czlowiek, ktory osmieli sie zauwazyc, ze jego skromnym zdaniem ten drugi aparat wyglada lepiej, jest obrzucany opryskliwymi argumentami, ktore nierzadko siegaja poziomu "a u nich bija Murzynow"...Cytat:
nie upieram sie przy byciu obiektywnym, bo patrze na to z drugiej strony. ale jak mowia: prawda lezy gdzies po srodku
Ja nie jestem uzytkownikiem ani Canona, ani Nikona, ale czytajac oba fora odnioslem wrazenie, ze osoby wybierajace Nikona generalnie reprezentuja troche wyzszy poziom zaawansowania, sa bardziej swiadome czego oczekuja i bardziej nastawiaja sie na robienie ciekawych zdjec niz pasjonowanie sprzetem.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
He?!?!?!? Uzytkownik aparatu innej firmy to wrog?!?!?!? Wspaniale podejscie! A moze by sie tak cieszyc tym co sie ma, popstrykac troche ciekawych fotek, a nie ogladac sie na innych i frustrowac nie wiadomo z jakiego powodu. Jakies sekciarskie myslenie tu widze...Cytat:
Ciekawe, czemu ktos, kto uzywa np. D70, bo mu odpowiada, mialby sie frustrowac D2X?!? No chyba, ze ma pakiet akcji Nikona...Cytat:
Hej, ja nie jestem uzytkownikiem Nikona i nie pisalem o forum Nikona, tylko o tym forum. A ty od razu "bo u Was bija murzynow". Naprawde, nie miej kompleksow. Masz fajny aparat, idz popstrykac, a jak uwazasz, ze nie jest fajny, to zmien na inny. O co Ci chodzi z tymi Nikonowcami?!?Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
spoko. zle zrozumialem w takim razie, bo zabrzmiales jakbys robil porownanie ;-) sorkaCytat:
generalnie, to denerwuja mnie fanatycy Nikona. ktorzy stanowia niewielki, ale bardzo glosny odsetek uzytkownikow aparatow tej firmy (albo czasem nawet nie). a to wlasnie tacy wyjechali z pretensjami do ww. svena. ktory swiety nie jest, bo nerwowy, ale przynajmniej probuje prowadzic rzeczowa dyskusje. w odroznieniu od fanatykow.Cytat:
i wlasnie o to mi chodzilo. no a skoro zaczales temat, to wyjasnilem swoj, alternatywny, punkt widzenia na cytowana afere. nie pierwsza i nie ostatnia na tym tle i o takim przebiegu sytuacji
nie mam nic do normalnych uzytkownikow Nikona. ogromna wiekszosc jest cywilizowana, lubi robic zdjecia. na dodatek maja forum, na ktorym glownym tematem sa zdjecia nie onanizm sprzetowy - co mi sie bardzo podoba. tylko ten zacietrzewiony odsetek uzytkownikow psuje wrazenie. mam pisac ze mi sie to podoba, jak mi sie nie podoba? :-)
A moze by tak z porownywania forow wrocic do porownywania aparatow wymienionych w tytule?
Bo jesli nie, to uznam watek za wyczerpany i zeby uniknac kontynuacji OT musialbym zamknac :roll: .
Vitez nie zamykaj tylko wywal OT, a reszte zostaw, przeciez maja byc kolejne testy i tu bedziemy o nich dyskutowac ;)
Tutaj jest link do strony z dwoma fotkami, jedna z D70 druga z 350D. Ta z 350D to przeciez szajs do kwadratu!!!Cytat:
Zamieszczone przez yasin
Szczerze mowiac, to 350 ma tam lepsze kolory, a reszty nie sposob ocenic po miniaturce. Podobnie, nie wiadomo przy jakiej przeslonie sa zrobione.
Zdjecia te nie sluza do porownania jakosci a "Perspective Comparison". Wiec o co chodzi?
marcin001 [...] Na podanych przez Ciebie zdjęciach ja nie dostrzegam żadnych istotnych różnic. Więc nie bardzo wiem co chciałeś tym porównaniem osiągnąć.
Edit. Wycinam uwagi nie na temat - TG