Watpie w FF...
Wersja do druku
Watpie w FF...
Nawet bym powiedzial ze jest malo prawdopodobne zeby Canon sie posunal do FF przy aparacie klasy 20d, jak zrobi 1,3 to sie zdziwie. FF jest (poki co) zarezerwowany do 1-nek.Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Następca mógłby robić takze ostre,przyzwoite fotki.Optyka nie kurzyłaby mi się w szafie.
cześc.ch.
Wyslij mi :D . Oddam jak bedziesz potrzebowal i wrocisz z Olka do Canona :)Cytat:
Zamieszczone przez chomsky
Co do moich przewidywan - stawiam na rozwiazanie mniej FPS z Fullframe (12-16 MP) oraz wiecej FPS z 1.6x *(8 MP ? )w jednej puszce w sredniowysokiej cenie (8-10 k zl) , z wykrywaniem na jakim mocowaniu podpiete szklo (EF-S,DC czy FF) i blokada na tym . Odpowiednik 3ki... moze sie zlituja i dadza spota ale weather-seal i wbudowanego gripa na pewno nie, E-TTL II obowiazkowy.
I tyle z nowosci, raczej wiecej Canon nie rzuci ani zadnej przelomowej rewelacji typu lepszy wizjer, kadrowanie na LCD, wiekszej pojemnosci tonalnej antyszejku czy antybrudow na matrycy - jescze nie czas na to, wystarczy pare *******ek dodac.
A przelomem w tanim segmencie moze byc cos w cenie 350D ale z drugim kolkiem i sensorem krzyzowym - dla wielu to wystarczy by sie przesiasc z 350D a Canon znowu zarobi 8)
Vitez-nawet żonie nie pozwalam odłożyc do szafy tylko sam niosę.Dzieci to mają zakaz patrzenia na szkla a syn przebywania w tym samym pokoju.
Cześć.Ch.
Chodzą słuchy, że Canon otwiera nową linię produkcji matryc FF (podobno coś poprawili w technologii i jest bardzo mały odsetek uszkodzonych), ale nie 16,7 MP tylko 12 MP. Może to właśnie po to żeby pakować do następcy 20D??Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
Corwin
Dla tych, co uzywaja glownie tele, 12MP FF to praktycznie krokCytat:
Zamieszczone przez Corwin
do tylu (powiedzmy, ze nie do przodu :)) od 8MP 1.6 crop.
Ja bym chetnie wzial 12MP tylko, zeby 1.6 zostalo. Please!
Niech sobie FF siedzi w 1D...
I prosze mnie nie przekonywac, ze to tylko crop.
Zgadzam sie z Toba w 100% szerokie katy juz maja prawie zalatwione (EF-S 10-22), a mi pasuje ze po podpieciu 70-200 mam na dlugim koncu 320mm bez koniecznosci kupowania dluzszej lufy :DCytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Z drugiej strony, moze Canon wlasnie chce zmusic "snajperow" do kupowania wiecej szkiel :(
Cytat:
Zamieszczone przez chomsky
Zazdroszcze... ciekawe kiedy ja osiagne ten stan uwielbienia dla sprzetu ;)
Co nie zmienia faktu ze skoro sie kurza to po co je trzymasz zamiast oddac/pozyczyc/sprzedac potrzebujacym? :p
Chociazby tego 1200 L ;)
Chodza tez sluchy o calkiem nowej puszce... Predzej moim zdaniem zrobia trojke D jak upakuja ff w nastepce 20'stki... EFS trzech body? Ciekawe by to bylo...Cytat:
Zamieszczone przez Corwin
A w praktyce to najlepiej siedziec, czekac i nie robic sobie nadzieji :)