no moze sie nie dac:( Jezeli uszkodzenie polega na tym ze aparat sie nie wlacza albo nie czyta CF to sie nie da:(
Wersja do druku
no moze sie nie dac:( Jezeli uszkodzenie polega na tym ze aparat sie nie wlacza albo nie czyta CF to sie nie da:(
mówię, jak sie da wgraćCytat:
Zamieszczone przez canfan
w takiej sytuacji to już jest wola serwisu czy naprawia aparat za free, ale jeżeli nie wpłynęło to na usterkę, to byłaby czysta złośliwość, gdyby odmówili
ale raczej na złośliwość bym sie nastawiał, firmowe serwisy to wredne gady niezależnie od tego co serwisują
no wlasnie dlatego cie potraktowali grzecznie, bo naprawa byla poza gwarancyjna i to ty od razu wykladales kase, normalnie to czekaja az producent pokryje koszta i nierzadko sie z nimi "droczy", ze to taniej mozna bylo, albo nie ta czesc co trzeba wymienili. sam nie mialem doswiadczenia z serwisem fotograficznym, ale z samochodem co sie na wyklocalem to moje :evil: - przypuszczam, ze zasada dzialania jest podobna.Cytat:
Zamieszczone przez Ted
byc moze, ale sam w swoim sklepie mam serwis kompow i wiem ze jesli klient jest uprzejmy to duzo lepiej sie z nim dogadac itp. i taki klient zyska bo np dostanie od razu nowy sprzet na wymiane. Zreszta wiekszosc sytuacji jednak trzeba rozpatrywac indywidualnie, bo strony medalu sa dwie :) tak czy siak ja na serwis canona nie narzekam.Cytat:
Zamieszczone przez piotrkula
ja sam także w serwisie Canona byłem raz bardzo miło zaskoczony, ale to niestety tylko wyjątek, na autokacik.pl mamy takie powiedzenie "ASO to zło, tolerowane tylko w czasie gwarancji" :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Ted
od trzech dni jest nowsza wersja firmwara z drobnymi zmianami, ale nie moge jej sciagnac, jakies problemy (strona zablokowana???), ma ktos adres z aktualna wersja do sciagniecia?
Skad masz informacje o nowym hacku ?Cytat:
od trzech dni jest nowsza wersja firmwara z drobnymi zmianami, ale nie moge jej sciagnac, jakies problemy (strona zablokowana???), ma ktos adres z aktualna wersja do sciagniecia?
Na stronie http://www.cat.orc.ru/ nic o tym nie ma, jest nadal ten z 1 czerwca. Co prawda rzeczywiscie sciagnac go nie mozna, ale ja juz go mam. Chcesz to moge Ci podeslac na maila.
tamten jest z 1.06, ten podobno z 8.06
http://www.bahneman.com/liem/photos/...el-tricks.html
Rzeczywiscie jest tu wzmianka o zmianach w firmware. Widocznie sa to tak male zmiany, ze nie zdecydowali sie zamieszczac nowego pliku do pobrania.Cytat:
Zamieszczone przez canfan
wlasciwie jak ruszy Servo AF to bedzie wszystko czego mi potrzeba. Staly wybor trybu pomiaru jest dosc malo przydatny - w trybach 'kreatywnych' jest wlaczony matrycowy a przyciskiem * zawsze mozna zmierzyc punktowo. Jedynie centralnie-ważony jest niedostepny, ale tez najrzadziej przydatny. pzdr:)