Dla mnie genialne i do takiego poziomu wlasnie staram sie malymi kroczkami dazyc :) Chyba bede musial wrocic do kompaktu dla zwiekszenia GO :P
Wersja do druku
Dla mnie genialne i do takiego poziomu wlasnie staram sie malymi kroczkami dazyc :) Chyba bede musial wrocic do kompaktu dla zwiekszenia GO :P
Decmeister? Te owady są żywe w chwili fotografowania?
... a jeżeli nie są - jakim sposobem utrzymują się w powietrzu ;)
giltoniel- bzygi czyli owady sfotografowane w locie zawisaja w powietrzu w celu zwabienia partnerki, czesto odlatuja a potem wracaja dokladnie w ten sam punkt. to dlatego autorowi watku udalo sie je sfocic. nie mowie ze jest to proste, ale mozliwe ze wzgledu na takie zachowanie sie tych owadow. zapewniam ze muchy tak latwo nie uda sie zlapac :)
kolega decmeister dobry jest (znamy sie z OB ;) )
Ale nie wszystkie fotki które tutaj masz zamieściłeś na OB.
giltoniel- moja tez nigdy nie byla, dopoki nie zaczalem focic robactwa. teraz gdy nie ma robakow czasem sobie sciagne z neta jakis film w tym temacie. owady sa naprawde fascynujace i jest ich najwiecej ze wszystkich zwierzat, wiec zawsze znajdzie sie jakis nowy do focenia. pozdrawiam
Krystian123 ma rację. To jest możliwe aczkolwiek wcale nie takie łatwe :P.
Może kolega krystian zna jakieś źródło na temat gatunków i występowania motyli w różnych regionach kraju?