-
mc_iek, missgruszka, japrzepraszam- dzieki.
Paenka- 13 cyfra. analoga jeszcze sie boje:P musze doszlifowac umiejetnosci i wtedy moze zakupie jakiegos analoga bo od dawna mnie ciagnie w tamta strone. balagan, moze i troche tak, ale bardziej zalezalo mi na pokazaniu pofaldowania terenu i sladow na sniegu i wszystkiego nie udalo mi sie zaplanowac. jednak juz w oryginale strasznie duzy kontrasy byl miedzy sniegien i drzewami, cienie tez troche wyciagane i duzo wiecej sie chyba ze szczegolami nie dalo zrobic...
-
15. - inna wersja 1
16.
czekam na kolejne uwagi.
-
jakiegos babola masz na 15 po prawej od drzewka <rotfl>
a poza tym to...
noo...jest zdjęcie... :D są zdjęcia
-
jestem tu pierwszy raz ale bardzo mi się spodobała Twoja galeria, gratuluję
-
Paenka- jakiego babola?;p
w sumie te zdjecia sa strasznie na sile wynajdywane na dysku bo nic nowego na razie nie mam, ale pogoda zaczyna sprzyjac to wkrotce sie ja jakis plenerek wybiore i cos swiezego bedzie.
dzieki Pitek
-
16 - nice... robione C17-55/2.8 @ 17mm? podoba mi się to, że pierwszy plan jest tak fajnie wyeksponowany :)
-
nie:P 16 robiona jeszcze kitem:P tylko troche przesadzilem z przeslona bo dalem f/22 i na powiekszeniu zdjecie nie wyglada najlepiej;p
-
15 - bardzo mi się podoba - ten babol - moze chodziło o to co widać po prawej stronie korony drzewa na dole?
16 - mi się wydaje trochę za ciasna, mimo tego, że przyciąga uwagę.
-
marek_zielona- niestety nic szerszego jeszcze sie nie dorobilem:P ale mysle ze juz niedlugo. a 15 ogladalem na cropie 100% i to jest tylko jakas gałąź wiec zaden babol, chyba ze chodzilo o cos innego...
-
Hmm.. Wiele się nie rozpiszę, bo.. nie ma o czym:grin:
#15 jest jaka jest, faktycznie inna wersja jedynki, bo po pierwsze jest minimalistyczna kompozycja z jednym dominujacym (jesli tak można powiedzieć:lol:) elementem, która to nawet odziedziczyła kaszę na niebie. Nie wytłumaczyłeś jeszcze skąd się wzięła, bo aż dziw, żeby cokolwiek tak szumiało, niebędące kompaktem:-)
Generalnie ja nie przepadam za tak minimalistycznymi kompozycjami, więc za to ode mnie punktu nie dostaniesz natomiast gratuluję znalezienia takiego miejsca (o ile 95% kadru nie bylo szopowane..:lol:), bo w standardowej wersji takiego zdjęcia byłyby tam przynajmniej dwa słupy wysokiego napięcia przebiegające akuat po przekątnej kardu + z 5 (choć trudno mi ocenić "skalę" na tym zdjęciu) przebiegające przez horyzont, nie mówiąc już o dziesiątkach innych drzew, które ustawione w rzędzie sugerowałyby wysepowanie na tych terenach ulicy;)
#16 ładne, przyjemne. Poprzez pokazanie zarówno pierwszego jak i dalszych planów uwydatniłeś perspektywę co korzystnie wpływa na zdjęcie. Generalnie brakuje mi tu tylko do szczęscia fioletowej krowy ze znakiem firmowym Milka i zawijającego świstaka..:-). Btw to przyciemnienie u góry zdjęcia to deszczowe chmury, czy winieta? Stawiam na to drugie jesli robione kitem, ale wole się upewnić:-)
Pozdrawiam
PS: Przyznaj się na ile #16 jest autentyczne, bo przy dużym powiększeniu zmienia się charakter szumu i powstaje obwódka która nie wygląda zbyt naturalnie:-)