sal:
1) nie bulwersuje sie, tylko wyrazam swoja opinie
2) nie podoba mi sie sposób w jaki ze mna dyskutujesz, bo usilnie probojesz mnie obrazić stwierdzeniami "nie mój problem, że nie rozumiesz...", które nie mają innego zastosowania i są niezgodne z prawdą. Poza tym wciąż "powtarzasz" cos czego nie mówilesz wczesniej...
3) Na tym etapie dyskusji powinienes juz zauwazyc ze nie mam nic przeciwko filozofii kupowania 350D z gripem o ile ma ona sens. A nie widze sensu w szczególnych przypadkach które wymieniłem i jako przykład przytoczyłem historię mojego kolegi. Skoro kupiles sobie 350D bo paramtetry Ci się podobały i gripa bo chciałes zeby był wygodny i miales juz wczesniej osprzet Canona i TYLKO ten model odpowiadał Twoim wymaganiom - to spoko. Natomiast nie widze nic smiesznego w przekonaniu ze body powinno byc wygodne bez gripa. I to jest wlasnie moja opinia która bezskutecznie próbuje Ci przekazać i uważasz ją za śmieszna.
muflon: Przyszlo, natomiast nie wiem skąd Tobie przyszło że mi nie przyszło ;)
Przy okzazji chciałem zauważyć co może być cenną informacją dla forumowiczów rozważających kupno gripa do 350D, że jedyny sposób w jaki grip czyni ten aparat wygodniejszy to fakt iż przedłuża grip pionowy i dodaje grip poziomy (jest jeszcze kwestia dodaktowych przycisków i pokretla, ale nie otym). Czyli jezeli do tej pory trzymajac aparat normalnie uchwyt kanona był dla was za płytki, to zakup battery-gripa tego nie zmieni, a aparat będzie jedynie cięższy.