Nie wiem... moze jeszcze sie nie nauczylem focic z monopodu, ale panoramuje mi sie cholernie niewygodnie :|Quote:
Originally Posted by Polaco
Do samolotow to przydalby sie statyw z glowica Wimberley :twisted:
Printable View
Nie wiem... moze jeszcze sie nie nauczylem focic z monopodu, ale panoramuje mi sie cholernie niewygodnie :|Quote:
Do samolotow to przydalby sie statyw z glowica Wimberley :twisted:
Nie ma czego ;-). Do końca zresztą nie jestem pewien, czy dobrze zrobiłem wybierając dni dla profesjonalistów - A380 w locie będzie na 100%, ale program pokazów może być nieco okrojony w stosunku do "general public". Nic to, będę mądrzejszy następnym razem.Quote:
A zazdrościć to możecie tego - za niecałe dwa tygodnie :mrgreen:
Fajnie moze byc, mam nadzieje ze jedziesz i ze przywieziesz jakies fajne zdjecie 8-) BTW jak robilem zdjecia na pokazach to mialem straszny problem z predkoscia zgrywania na karte, mam SanDisk Ultra II i Lexara Pro x80, po seriach musialem troche sie naczekac, albo tak mi sie wydawalo. Zalowalem ze nie mam drugiego korpusu albo kolejnej karty :(Quote:
Originally Posted by muflon
Juz nie mowiac ze 1,5 GB bardzo latwo sie zapelnia na takich pokazach :-?
W 20D problemu właściwie nie ma... dopóki strzela się w JPEG (i na airshow typowo to wystarczy).Quote:
Ja w ten weekend pstrykając na koncercie w RAW po raz pierwszy boleśnie poczułem wielkość bufora. Ot np. trzymając aparat nad tłumem i cykając pogujacy kociołek. Albo strzelając seriami przy 200mm@1/15s licząc że coś wyjdzie ;-)
Filmowiec :twisted: ;-)Quote:
Z czym się bynajmniej nie kryję ;-)Quote:
Originally Posted by kavoo
A ja glupi strzelalem w RAW + duze JPG miejac nadzieje ze z RAW'a bedzie wiecej szczegolow do wyciagniecia z cieni :roll:Quote:
A propos monopodow to wlasnie takie cos wyszperalem w akcesoriach Manfrotto:
Prawie jak Wimberley ;-)
Trzeba sobie takie zrobic ;)
do Muflona
ciekawa galeria - szczegolnie to zdjecie z pilotami - jest swietnie!! masz małą literówke w nazwie katalogu - brakuje "e" w "Miscellaneous".
Pozdrawiam