A może MMSem :-D
Wersja do druku
Nie smiej sie, w internetowych / portalowych wydawnictwach kazdy moze zostac autorem artykulu / fotografem wlasnie robiac fotke swoim telefonem komorkowym, wysylajac ja via MMS do portalu i dopisujac za 5 min w kafejce internetowej artykul.
Liczy sie (TAM) czas a nie jakosc!
pozdrawiam,
wlasnie zakonczylem prace nad reklamowka TV z pewnym kominkiem w roli glownej :) (emisja w UK). Przyjechal fotograf z firmy z ktorej wynajolem filmowcow wraz z 20d +85mm mkI 1.2 oraz 350d + 50mm 1.4.
Powymienialismy nieco zdania na temat obecnych trendow u canona i konkurencji... w ich agencji wiekszosc biega z 20stkami.
BTW w ubiegly weekend latalem po centrum Manchesteru z 1ds + 100-400 w celu poprosu pstrykania ludzi. Po 1-2 h dolaczyl do mnie lowca sensacji (pro szukajacy tematu - ktos mial sie pojawic) Na szyi mial 1d mkII N + baaaaaaaardzo uzywana 70-200 + 550ex z batery pakiem + 20d z zapietym 24-105 L + 550ex + w plecaku zuzyta 10d i analog (nie wiem jaki). Myslal ze ja tez na kogos czekam.
Swoja droga to miasto jest ciekawe wlasnie z tego wzgledu ze co dnia widuje dlugie biale lufy :) + pelne egzotycznych twarzy ulice
Minusem jest pogoda ktora porpostu jest do du**py
Ja ostatnio na pewnej imprezie widziałem panią fotograf pracująca dla tvp1. Miała 350D + kit :???:
To jest dopiero sprzęt :D
Ale to wcale nie jest tak dużo. Zresztą to trochę inaczej wygląda. Co do spania to założyłeś bardzo optymistycznie bywało że i cztery godziny się nie udawało:mrgreen:. Najwięcej czasu to (np. w wypadku fot na pielgrzymkach) to się traci na czekanie, a nie na robienie zdjeć /niestety/ i to nawet jak się ma bardzo dobrego pool-a. A jak już przyjdzie co do czego to palec na spust i .... . Co do jedzenia i siusiu to lepiej nie mówić:mrgreen:.
Z tymi kartami to też różnie. Niektóre redakcje życzą sobie Raw-y i wtedy 1G to wcale nie zbyt duża karta. Jeden mój znajomy to gigówkę w 5D wykręcał w kilka minut:mrgreen:.
Wysyla sie zgrywajac na laptopa i wysylajac albo przez komorke, albo przez karte na PCMCIA - mamy do dyspozycji GPRS< EDGE lub UMTS. Niestety najczesciej GPRS a to jest gdzies kolo 2KB/sek przy wysylaniu. Czasami stosuej sie wysylanie z palmtopa (sam tak kiedys robilem, ale laptop jest wygodniejszy - ale wiekszy i ciezszy).