VanMurder - nic dodać nic ująć ,
... wątek do zamknięcia
Wersja do druku
Adam, ale nigdzie się z tym nie zdążyłem się afiszować i w żadnej z mojej wypowiedzi nie napisałem, że " Tak bzykam wszystkie moje modelki, a oto link do ich zdjęć - zobaczcie jakie ta ruda ma fajne cyce:-D " Wątku nie należy traktować do końca serio bo i tak 70% z tych co by to robiło to się nie przyzna. A od tego mimo wszystko jest HydePark:) Wczorajszy solenizant przy czytaniu tego wątku się uśmiał.
:?:Cytat:
Zamieszczone przez Noel
może nie ruszyło, ale skoro mnie zacytowałeś to odpisałem. Bo skąd możesz wiedzieć jak sprawa wygląda w danym przypadku. Idąc Twoim tokiem myślenia każda kobieta puszcza się jedynie po to żeby osiągnąć jakiś cel - kontynuując szybko dojdziesz do wniosku że np. bezrobotna żona oddaje się mężowi tylko po to żeby dostać jedzenie lub choćby kupić sobie nowe spodnie/sukienkę/iść do fryzjera etc.
nie wiem dlaczego ludzie mają problem z oddzieleniem tych dwóch sfer. To że sypiasz z panną X wcale nie musi oznaczać że praca z nią będzie miała gorsze efekty (nie tylko w dziedzinie fotografii) niż ta bez bliższej znajomości...Cytat:
ano ma , ale skoro ty tego nie rozumiesz , to może jednak Ty główką myślisz ?
ale w moim odczuciu kucza zaczął wątek po to aby poznać wasze opinie na ten temat a nie afiszować się (zresztą gdzie on się niby afiszuje?).Cytat:
możesz sobie bzykać co tam chcesz, ale nie musisz się z tym tak od razu afiszować ... wiesz co mówią o Don Juan'ie - że więcej gadał niż robił...
EOT z mojej strony. To jest moja opinia, możecie mieć inne zdanie.
zamiast tematu z wypowiedziami autor mógł wystartować ankietę...
Ciut spóźnione ale szczere, Wszystkiego najlepszego Janmar mam nadzieję, że poszedłeś za radą kolegów "po fachu" i ruszyłeś tyłek w miasto;-)
A odnośnie tematu; wydaje mi się, że powinno się znać pewne granice, napisała kiedyś do mnie dziewczyna w sprawie prtfolio, dość długo trzymałem ten mail ponieważ poczułem się jak bym dostał w mordę:shock: Treść brzmiałe mniej więcj tak; Witam, chciała bym aby zrobił mi pan kilka zdjęć coś a'la profesjonalne portfolio, jeśli takie są obyczaje mogę sie z panem przespać!!!:shock: :shock: :shock: Dziewczyna miała 17 lat, na oczy mnie nie widziała, jednak zastanawia mnie skąd ludzie takie pomysły mają, dlaczego takie zdanie o tym zawodzie krąży??? KTOŚ, GDZIEŚ, KIEDYŚ, popelnił chyba kilka błędów, moim zdaniem ludziom "bije na dekiel" przepraszam za stwierdzenie ale wystarczy modelek posłuchać.
Tylko jakaś część z nas dopiero przed lustrem, dochodzi do takiego wniosku:-( Nie jestem za życiem w celibacie (mam dopiero 29 lat:grin: , ale moim zdaniem należy wiedzieć co i z kim!
Ciekawy wątek, a dylematy stare jak świat, a raczej fotografia. Podobnie zresztą jak odwieczny problem dotykania (bądź nie dotykania) modelek w czasie sesji. Dla jednych takie zmniejszanie dystansu to przejaw totalnego braku profesjonalizmu i coś moralnie nagannego, dla innych coś najzupełniej normalnego i naturalnego.
A prawda chyba jak zawsze leży pośrodku. Przecież w czasie sesji spotyka się dwoje dorosłych (no może czasami prawie dorosłych - zwłaszcza w przypadku modelek) ludzi. Jak ułożą się ich wzajemne relacje zależy tylko od nich. Dla jednych nieprzekraczalną granicą będą 2 metry, a inni mogą nie mieć nic przeciwko spędzeniu kilku miłych chwil w łóżku. To zupełnie jak w "prawdziwym" życiu. Tylko co to ma do profesjonalizmu?
Szkoda, że na tym forum nie wypowiadają się modelki. Ciekawe ile z nich miało propozycję "zdjęcia za seks", albo raczej zdjęcia przy okazji sexu? Obawiam się, że większość.
Najpierw praca ...a co po godzienach to juz inna sprawa :)
Tylko bierz pod uwage to ze raz drugi trzeci a potem moze przyledz do Ciebie opinia "jebaki" i nieco utrudnic Ci zycie :P
Swoja droga podobnoe fotograf robi lepsze zdjecia jak jest zwiazany emocjonalnie z modelem/modelka (w pozytywny sposob :P )
Jestem odmiennego zdania. Jeżeli jesteś emocjonalnie związany z modelką nie patrzysz na zdjęcia obiektywnie. Nie oceniasz na chłodno i spokojnie, a widzisz raczej swój wyidealizowany obraz tego co chcesz zobaczyć. W ten sposób można skopać zdjęcia z udziałem najpiękniejszej dziewczyny świata. :)
Wszystko zalezy od fotografa :P Mi moje zdjecia moga sie podobac w danej chwili, ale spojrze na nie po dwuch dniach i wywalilbym je do kosza :P