Na priv otrzymałem negatywną opinię. Poprosiłem użytkownika by się tu wypowiedział.
Wersja do druku
Na priv otrzymałem negatywną opinię. Poprosiłem użytkownika by się tu wypowiedział.
No ja właśnie zamawiałam obiektyw. Na moje pytające smsy dostawałam odpowiedź że są opóźnienia w stanach itp. Ostatniego smsa dostałam 16 czerwca. Sprzedawca informował w nim, że cały czas czeka na paczkę i opóźnienia są spowodowane strajkiem na poczcie. Niestety paczki nadal nie ma. A sprzedawca od kilku dni nie odpisuje na smsy ani nie odbiera telefonów. Dodam tylko jeszcze, że obiektyw zamawiałam 15 maja czyli powinnam mieć najpóźniej 1 czerwca:(
Alicja
Witam!
Zamówiłem obiektyw na początku maja. Pieniądze wpłacone i cisza .... Gościu niepoważny! Odradzam! Termin 1,5 miesiąca to jakaś paranoja i totalne kpiny z klientów!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Z racji ze gościu nie odbiera telefonów i nie odpisuje na wiadomości proponuje poczekać do piątku a potem zgłaszamy sprawę na policje i do urzędu skarbowego... Co wy na to?
Ja bym najpierw napisał maila/sms-a do gościa o treści:" Masz czas do poniedziałku na zwrot kasy lub przysłanie obiektywu, w przeciwnym razie sprawa trafia na policję".
Jeśli po tym terminie gośc się nie odezwie, to niestety musisz to zgłosic.
Ciekawe ile osób z forum zamówiło u niego sprzęt?:roll:
pzdr
proponuje od razu skoczyc do prokuratury rejonowej z pismem opisujacym ew. uzasadnione podejrzenie popelnienia przestepstwa z art 286 KK tj. oszustwo. prokurator zleci dokonanie stosownych czynnosci odpowiedniej odpowiedniej komendzie pod swoim nadzorem. wydaje mi sie ze tak bedzie sprawniej i szybciej i pewniej.
Dobrze ze ja nic nie zamawialem, a tez chcialem.
W mysl zasady "niechaj i bedzie wysluchana druga strona" warto by Ernest zabral glos, przed ferowaniem wyroków.
Przykro, że ida wakacje a tu mozliwe ze ludzie beda siedziec w qpie zamiast focic zamowiona optyka w plenerze ehhhhhhhhhh!!! :(
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tzn. od razu po wezwaniu o ktorym wyzej pisze johan oczywiscie
Witam.
To ja dodam swoje 3 grosze.
Zamówiłem u Ernesta torbę Crumpler. Wpłaciłem 380 zł 12 maja. Przesyłka miała być na początku czerwca. Nie było. Nie było też kontaktu z Ernestem. Około 11 czerwca dostałem po telefonie odpowiedź, że jest poślizg.
I od tego czasu cisza.
Nie odbiera telefonów, nie odpisuje na PW, maile, sms-y.
W piątek wysłałem do niego sms z informacją, że czekam na info do poniedziałku, a potem składam zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
A co do US - to może być następny krok. Jak mnie kolega Ernest doprowadzi do szewskiej pasji. US (a właściwie urzędy kontroli skarpowej) są teraz bardzo spragnione sukcesów w walce z szarą (czarną) strefą w handlu internetowym. Mam nadzieję, że Ernest ewidencjonuje sprzedaż i płaci VAT oraz podatek dochodowy z tytułu prowadzonej przez siebie działalności. No i że oczywiście ma tą działalność zgłoszoną do ewidencji.
Jest jeszcze sprawa opłacenia cła przy imporcie spoza terytorium UE.
Dlatego przestrzegam innych - zanim podejmiecie kontakt z Ernestem - zastanówcie się.
Człowiek jest niepoważny, niesłowny i nie ma z nim kontaktu. Na mocniejsze zarzuty pozwolę sobie jak złożę oficjalne zawiadomienie na policję / lub usłyszę jakieś wyjaśnienie z jego strony.
Jeżeli są inni, którzy zapłacili Ernestowi i nie mają kontaktu ani towaru - prosiłbym o kontakt ze mną na PW lub mail. Zawodowym prawnikiem nie jestem (nie mam aplikacji) ale studiowałem prawo i pracowałem w kilku śmiesznych instytucjach, które ułatwiają załatwianie spraw. Działając w kilka osób łatwiej będzie wyegzekwować SKUTECZNE działania organów ścigania.
Pomimo, że chodzi tylko o 380 zł nie mam zamiaru odpuszczać.
Kończąc - poszkodowanych proszę o kontakt. Z miłą chęcią zajmę się tą sprawą.
pozdrawiam
tomisiek
Jeżeli chodzi o aparaty to zgodnie z przepisami celnymi nie są one objęte cłem.
http://www.celsped.pl/przepisy/zwoln...r1.php?mid=g05