Bo jest.Cytat:
będę się upierdliwie trzymał swojej opinii mz efekt pracy PP jest po prostu fatalny
Wersja do druku
Bo jest.Cytat:
będę się upierdliwie trzymał swojej opinii mz efekt pracy PP jest po prostu fatalny
Hmm... Ja bym to ujął w sposób inny. To zdjęcie które zaprezentowałem i tak nie było super-żyleta-ostre, natomiast chodziło mi bardziej o zilustrowanie tego, że na całym ciele można zastosować efekty PP.
Sam UŻYWAM i RETUSZUJE w PS'ie i wiem, że PP tego nie nadrobi. Zależnie od ustawień, efekt w PP może być zły, lepszy, dobry, całkiem dobry albo świetny :), natomiast jego miejsce - jak wspomniałem wcześniej - widzę między Bridgem a Lightroomem, i między Lightroomem a Photoshopem.
Postaram się znaleźć jakieś zdjęcie wybitnie ostre, wsadzić je do PP i pokazać Wam różnice w zastosowaniu różnych opcji softu - ciekawy będę późniejszych opinii. Może uda mi się je dzisiaj wsadzić na serwerek, przy odrobinie wolnego czasu.
Podkreślam - jeszcze raz. Dla mnie PP nie daje efektu finalnego przy fotografii komercyjnej - a jedynie pośredni. Używam go kiedy muszę szybko wyretuszować fotografie, do wstępnej selekcji dla zamawiającego, oraz przy edycji zdjęć prywatnych - do albumu i na odbitki dla znajomych (tutaj oszczędzając mój czas spędzony w PS program nie tyle sie zwrócił, co bym powiedział - ciut zarobił. Przeliczcie wartość godziny czasu spędzonej nad pracą profit, względem tej godziny "straconej" na pracę non-profit).
Ostateczny efekt dla fotografii komercyjnej (i/lub prywatnej na większy format) wykonuję w PS'ie na podobnej zasadzie jak VanMurder i tego PP nie zastąpi.
Pobawię się w wykopaliska i nie chcę nagrody "srebrnej łopaty".
Wykopałem wątek, bo nowa wersja PortraitPro 17 bardzo przypadła mi do gustu.
Jest tam tyle suwaczków i możliwości, że warto wydać 39,95 USD za Standard - jest teraz rabat.
Wersja podstawowa nie czyta RAW-ów, ale do tego mam coś innego albo można dokupić jeszcze inny moduł.
Ten soft nie zastąpi Affinity Photo na moim kompie, ale da łatwość obróbki.
Ładnie działa selektywne oświetlenie.
http://www.portraitprofessional.com
Cena adekwatna do wartości programu. Portraiture Plugin jest na promocji za 99 dolarów, a więc 2.5 raza drożej, ale tego raczej użyje portrecista.