Sprzedaj na Allegro i kup Tamronika albo 24-70 2.8 L 8)Cytat:
Zamieszczone przez LukasS
Wersja do druku
Sprzedaj na Allegro i kup Tamronika albo 24-70 2.8 L 8)Cytat:
Zamieszczone przez LukasS
najtaniej w tej chwili jest w www.interfoto.com.pl - 1300 zl (n/u) ale napewno na gwarancji!
Ja kupilem ostatnio 550ex za 1400zl na allegro. nowka z gwarancja
wogole gosc ma dobre ceny.
a wczoraj kupilem cos jeszcze:>
Nick gosca : robdrob
ja wlasnie zamowilem 550EX za 1450zl :D
Myślę że zamiast interesować się drogą dosyć lampą 550EX można się zainteresować lampą firmy Metz o symbolu 54 AF-1C. Mam taką lampę od trzecz dni. Jest to dosyć nowy model bo dopiero pokazał się na fotokinie. Kosztuje różnie bo od 239 euro do 300. Ja kupiłem za 1200zł. I zdecydowanie polecam.
A ja bym jeszcze z 2 tygodnie poczekał. Na rynek wchodzi 580 EX i cena 550 na 100% mocno spadnie. Do tego Photokina za 2 tygodnie i jak znam życie to dużo różnych nowosci się objawi, a to zawsze wymusza spadek cen staroci.,l
Adorama ma już cenę na 580 EX - 439 $ ! A 550 EX ma cenę bez zmian czyli 299$.
Niby 10D też sie utrzymuje na poziome wokół 1500$ a kolega z USA napisał mi w mailu, że kupił nówkę w sklepie za 1149 ... wchodzi 20D i Photokina za pasem ... każdy się stara wypchnąć zapasy po starych cenach ... ale nadchodzi moment w którym stanie się to niemożliwe i wtedy ceny lecą aż miło ...
Prawda jak najbardziej, ale jeżeli 580 EX faktycznie wejdzie z taką ceną (a wszystko na to wskazuje) to nie ma żadnych wskazań na to żeby cena 550 EX spadła jak i tak będzie 140$ tańsza. Natomiast 20D w B&H / Adoramie ma kosztować 1500$... W sumie szkoda, bo bym sobie 550 EX kupił szczególnie że w październiku mam kolejny transport ;-)Cytat:
Zamieszczone przez TomaszQ
Ciekawy jestem czy ceny polecą czy nie. Planuje do miesiąca zakup 550EX i boje sie żeby nie wtopić... :roll: