w porownaniu z:
trzymaj sie mocno krzesla 8) :mrgreen:
Wersja do druku
A po co Ty sie masz nurtowac jakims 350D ? :cool: Ty wez te 2 tysiace zl, odlicz $750 = ~1500 zl i wyslij do mnie, odloz sobie reszte do swinki, a ja Ci z wdziecznosci wysle poczta z USA moje wlasne 20D+kit+50mm f/1.8, wszystko czyste, ladne, malo uzywane z przyleglosciami. Pare baterii.
Potem wyjmij swoje 500 PLN ze swinki i oplac clo i ten wasz VAT czy jak sie to nazywa jesli trzeba.
Jako bonus bedziesz sobie mogl wybrac albo kit oryginalny albo wersje II, oba wyborne jak nowe. Na 20D nawet sanki nie wytarte. Tylko prosze mnie nie posadzac o jakis handel, oferta z czystej zyczliwosci i checi pomocy. :-P
Na twoim miejscu ja bym brał parametrami lekko lepszy od 350d a i szkiełka na początek masz. Gdybym ja miał teraz taka promocje :D
Oferta dobra, ale duzo zachodu z zalatwianiem, przelewem itp. Ale dzieki za checi
A 350d to tylko odbior z fotojokera, mysle ze jak na pierwsze lustro powinien wystarczyc
Ale jeszcze mam troche czasu na zastanowienie bo na nastepny wyjazd i chcial bym miec cos lepszego niz ten kompakt ;)
a musisz kupować w Fotojokerze?
No najtaniej wlasnie jest 1,299 zl dokladnie a najtansza na allegro 1,444 zl
A cos zlego jest w tym sklepie ?
No to zostaje Ci 7 stówek "do świnki", a za pół roku (oczywiście dozbierasz trochę kasy) decyzja:
- Czy lepszy obiektyw "standard zoom" (Tamron 17-50, IS-kit, ...)
- Czy teleobiektyw (EF 55-250 IS, EF 70-300 IS, a może "L" ?)
- Czy obiektyw szerokokątny (Canon 10-22, Tokina 12-24)
- Czy lampa
- ... czy Twój zestaw wciąż Ci będzie wystarczał
Taka jest moja rada. Ja najpierw kupiłem trabanciaka 300D w zestawie i do moich zabaw wystarczał mi na dłuuugi czas :)
Nic złego nie jest, a rzeczy z promocji w FJ często trafiają na Allegro.
Tak było z gripami od 300D (149zł), plecakami Cobra (39,90zł); niewykluczone, że na Allegro trafiły też 350D, bo ja widziałem nawet juz w któryms FJ 350D KIT za 1199zł, zatem tylko poszukać i kupować.
Co do USA - proponuję zachować chłodny dystans. Mieliśmy tu niedawno takiego jednego Ernesta... mało się to ludzie nadenerwowali:
http://canon-board.info/showthread.php?t=31928
Czasami lepszy wróbel w garści, niz gołąb na dachu. Wybór należy do Ciebie.
No wlasnie jak kupuje cos w necie, to wole miec pewnosc ( allegro, e-bay ) cos co potwierdzi ze dostane to co chce, nie mam nic do kupowania od forumowiczow itp. nie o tym mowa ale jak bym stracil tyle kasy to bym sie zalamal bo to nie jest 10 zloty w koncu ;) Oczywiscie nie sadze ze jest tak w tym przypadku wiec nie jest to zlosliwa wypowiedz
Co do aukcji fotojokera na allegro, nie spotkalem sie jeszcze, ale dzieki za podpowiedz, bede sledzil :) Ogolnie widze ze to forum to nie jest digitart, mozna dostac bardzo pomocna odpowiedz za co dziękuje :)