Wydruki z SELPHY są standardowo powlekane warstwą ochronną, w czasie ostatniego przejścia przez maszynkę.
Wersja do druku
Wydruki z SELPHY są standardowo powlekane warstwą ochronną, w czasie ostatniego przejścia przez maszynkę.
Kurier przed chwilą dostarczył Canon Selphy CP800.
Jakie to małe. Dziwnym i osobliwym jest biała kaseta i zasilacz w kolorze białym do czarnej drukarki. O pomstę do nieba woła taka estetyka Canonowska. Aby jeszcze bardziej być niezadowolonym...brak instrukcji obsługi w języku polskim, co jest niezgodne z prawem.
I bądź tu człowieku zadowolonym z produktów Canona.
Mam nadzieję, że przynajmniej wydruki będą przyzwoite.
mam małe pytanie do użytkowników CP510 lub pokrewnych modeli - mam 2 takie w pracy (całkiem inne zastosowanie niż wydruk typowych zdjęć) i ostatnio obydwie zaczęły się psuć (mają jakieś 4 lata) jedna nie wciąga papieru a druga albo go nie bierze, albo wciągnie i z powrotem wywali z komunikatem że papier zły (czy coś takiego) - ktoś się z tym spotkał?
Czy któryś z kolegów ma instrukcję obsługi po polsku do Selphy CP800 ewentualnie CP780, bo to prawie to samo ?
Radze sprawdzic :
1. rolki podajace papier i wyczyscic je denaturatem
2. czujnik papieru ( wystarczy paproch i po czujniku,slepnie)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
przeszukalem Internet i raczej nie ma po naszemu. nie wiem z czym problem ,bo drukarka praktycznie bezobslugowa.
Jak masz jakies pytania , zapraszam :)
Ja też nie mam polskiej instrukcji chyba taki urok naszego rynku. Kiedyś pytałem pewnego ważnego Niemca w Siemens czemu nie ma polskich instrukcji do ich central telefonicznych? Były po rosyjsku, czesku, słowacku, albańsku i całego byłego demoludu poza polskim. Usłyszałem wtedy od niego, że Polak zawsze zna rosyjski lub angielski lub niemiecki więc da sobie radę.
Co do białej tacki i białego zasilacza z białym kabelkiem to po otwarciu pudełka myślałem że otrzymałem białą wersję i nawet chciałem oddać bo zamawiałem czarną, wtedy sprzedawca wytłumaczył mi że CP800 czarna jest sprzedawana właśnie w takim dziwnym zestawie.
Ja już prędzej przeszukałem internet.
Faktycznie obsługa banalnie prosta. Pierwsze próby drukowania...wrażenia więcej niż pozytywne. Jestem mile zaskoczony jakością zdjęć.
Po wykadrowaniu i wyostrzeniu w programie zewnętrznym, drukuję z poziomu programu drukarki, który w moim przekonaniu jest wystarczający.
Inne uwagi i sugestie dotyczące drukowania mile wskazane.
Jak juz pisalem poprzednio mam problem z oprogramowaniem do swojej i poprostu to co obrobie zgrywam na karte i drukuje prosto z karty. Inne programy ,ktore moga drukowac poprzez USB trzeba skalowac. Drukarka przy druku z programu odcina jakies 5% wydruku co jest cholernie irytujace. Nie wiecej nie ma do dodania bo drukarka naprawde prosta w obsludze.
"Odkryłem", że można drukować z programu Canon Utilities Easy-PhotoPrint. Jest po polsku i można w nim kadrować, co może być rozwiązaniem na kłopoty z obcinaniem wydruku.
Należy tylko w -Wybór papieru- ustawić pocztówka (4x6).
Program można ściągnąć ze strony Canona.
Ja mam go do atramentówki IP6700D.
No widzisz :) a ja szukam programu. Zaraz sprawdze czy u mnie tez bedzie tak gladko :)
Dzieki za info
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Niestety nic sie nie da zrobic.Ten probram nie jest do zassania dla SELPHY a z plujki pomimo wyboru formatu nadal pozostaje sterownik od plujki :(