Podpinasz kompa do aparatu, apart w jakiś styropian i jedziesz .... parametry zmieniasz na kompie lv i jazda ...
Wersja do druku
Podpinasz kompa do aparatu, apart w jakiś styropian i jedziesz .... parametry zmieniasz na kompie lv i jazda ...
lepiej już te buty ninja kupię i może jakąś czapkę niewidkę, to nikt nie będzie widział skąd ten dźwięk ;)
40tka nie sądzę, żeby miała dużo cichszą opcję silent, jeśli w ogóle cichszą
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i w ogóle może mnie nie być na sali, bo jeszcze sobie transmitter zorganizuję, nie?
Ja bym powiedzial nawet 3.
1) to do sterowania aparatem WFT-E2
2) gdzies na sali "specjalny" statyw, ktory mozna zdalnie obracac (poin, pozion, obrot)
3) specjalne uradzenie do zamiany ogniskowej (o ile to zoom) tez sterowne zdalnie
Normalnie James Bond i jego sprzet to bylby pikus :)
Zawsze jest jeszcze (podobno cichy jak leica) http://www.epsonrd1.co.uk/ tylko cena wymiata
Jedni piszą że R1 jest bezgłośny inni że wydaje dźwięk ...
Tak można powiedzieć że wydaje dźwięk ale nie wierzę że twoje kości trzeszczą mniej niż dźwięk migawki w R1 :) co do Iso zgadzam się że może być za słabo ...
1) sie kupi :cool:
2) sie zrobi 8-)
3) posadzę kolegę z słuchawkami na uszach, sam będę siedział w domu i mu mówił, co i jak, raz na jakiś czas odpalał migawkę z kompa, jednocześnie jedząc kolację. Zresztą po co zoom, ustawiam szeroki kąt, same Deesy i później sobie kadruję
kilka lapów postawić na biurku i mogę wszystkie premiery równocześnie "obsługiwać" :idea: :lol:
i popijać martini
tylko jakby trochę gubi się idea, pomijając drobny fakt, że mnie na to jakby trochę nie stać :)
takie statywy i inne gadżety zdalnie sterowane są już pewnie dostępne, myślę, że są służby służące dla "dobra ludzkości", które się ucieszyły na widok 1DMkIII
Przy takiej cenie WTF(What The F...?)-E2 co biedniejsze służby rozważają mały laptop z modemem 3G ;)
a niektóre zadowolą się kamerką w rękach jednego z funkcjonariuszy :-|
chyba, żeby była potrzeba posadzić aparat na drzewie, tak, żeby go nie było widać 8)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a tak wracając do tematu, to jeśli chodzi w takim razie o kompakty (bo wyczuwam, że nic innego nie będzie wchodzić w grę, może poza tym wyciszaniem), jaki kompakt (bezdźwięczny) będzie miał najniższy poziom szumów na 800-1600ISO?