Wie. To co napisał Kubaman to prawda ale czysta teoria. Nikt nic nie płaci.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wystarczy polska karta kredytowa...
Żadne. Nikt nikogo nie będzie ścigał, nie nie trzeba będzie płacić.
Wersja do druku
Wie. To co napisał Kubaman to prawda ale czysta teoria. Nikt nic nie płaci.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wystarczy polska karta kredytowa...
Żadne. Nikt nikogo nie będzie ścigał, nie nie trzeba będzie płacić.
również wydaję mi się, że znacznie taniej będzie założyć konto na PayPalu niż płacić kartą polskiego banku, przy takiej transakcji sporo tracisz na różnicy kursów, marżach itp.
Pisz o czymś o czym co wiesz a nie co Ci się wydaje...
Jakich marżach ?
Przeliczenia przez euro (bo tak rozliczanych jest większość kart) też w tej chwili wychodzą korzystnie, średnio 2-3 grosze więcej niż średni kurs dolara do złotówki...
A PayPal to jak myślisz że Cię rozliczy ?
Na razie, to muszę znaleźć pośrednika, bo bez takowego to nici.
Jak nie, to można zawsze wysłać ją do local stores (ceny podobne jak w b&h, doliczą tylko dodatkowo podatek, ale imo przy zakupie 450d + 18-55 IS + 70-200 2.8 powinni opuścić właśnie te 8% :P)
Edit : Calumet San Diego mają takie same ceny jak w B&H, ale chyba są zbyt dużym sklepem, żeby pozwolili sobie na targowanie się.
micles - takie sprawy załatwiałem ostatnio z Krzychem przez PW. Zawsze służył radą i doswiadczeniem. Przydało się uniknąć pewnych kłopotów i mam szansę załatwić szkło zza "wielkiej wody" :) . Miotasz się w przysłowoiwym czasie "za pięć dwunasta" ;) . Nie wszystko jest takie jakie sie nam początkowo wydaje.
Powodzenia !
Tylko najpierw musisz skądś te dolary wziąć - kupić lub PayPal Ci przeliczy. Jak to wychodzi kartą rozliczaną w Euro (większość polskich kart kredytowych) już Ci napisałem - płacisz cenę w dolarach podaną przez sklep przeliczoną na
złotówki i nic więcej - to jest po prostu płatność bezgotówkowa, tak jak u nas kupujesz w sklepie bułki tyle że kwota w $ jest przeliczana na złotówki...
Przykład - Visa Classic Kredyt Banku, 3 dni temu opłacona prenumerata Outdoor Photographer - 32.97 USD - 74.43 pln wychodzi ~2.25 pln za 1$ czyli jakieś 5 groszy więcej niż średni kurs NBP trzy dni temu. Masz jakieś jeszcze pytania odnośnie marży i kursów wymiany w Bankach ?
Płatność w B&H byłaby rozliczona dokładnie tak samo...
$50 o którym piszesz wyżej to jakiś żart...