zimorodek super, kurde jak jak ci tego zazdroszczę. Od dwóch tygodni próbuję kolesia sfotografować i nie potrafię :/
super ostrość i bardzo ciekawe tło. Ogólnie zimorodek na ziemi to rarytas, wielkie gratulacje.
Wersja do druku
zimorodek super, kurde jak jak ci tego zazdroszczę. Od dwóch tygodni próbuję kolesia sfotografować i nie potrafię :/
super ostrość i bardzo ciekawe tło. Ogólnie zimorodek na ziemi to rarytas, wielkie gratulacje.
Witam
Dziękuję bardzo za opinie.
Kuba, a propos zimorodka: dla mnie to też trudny obiekt, strasznie płochliwy, albo ja coś robię nie tak. Bo większość nie ma kłopotów z tym gatunkiem.
Na właściwym kijku siada raz na 15 godzin, na 30s. Do doopy taka współpraca ;)
Sylwek, cieszę się, że kadr siewki Ci się podoba, tym bardziej, że mamy chyba sporo inne podejście do oceniania fotografii. ;)
Koniu, dzięki za opinie. Jeżeli chodzi o żurawia: to prezentowane zdjęcie to oryginalny kadr, masz rację wolałbym minimalnie lepszą ostrość.
Na potrzeby odbitki chamsko sobie poprawiłem lokalnie ostrość i kontrast (burn tool, lokalne nasycenie i ostrzenie) nawet coś tam pędzlem przejechałem i jest ok :)
Teraz trochę ruchu, specjalnie dla Sylwestra:
22. Dzwoniec, à la aniołek, głęboka szuflada
Pozdrawiam
PM
chyle czola nisko :) fotka mistrzostwo!!!!
fotka faktycznie przednia!
Za mocno ją jednak potraktowałeś kontrastem i saturacją. Rozumiem, bo pewnie była trochę ruszona, ale jednak przesadziłeś.
Jam mam z tym zdjęciem straszny problem przy obróbce.
Bo kolory ptaka i tła strasznie są podobne.
Tu wersja bez zmiany saturacji, z prawej strony levele podciągnąłem trochę.
Lepiej?
Właśnie o to chodzi, że nie.
Ale w rozdzielczości 800x600 straszliwie traci szczegóły, i nie wiedziałem jak obejść.
Crop, bez ostrzenia poniżej:
Kuba, jakieś pomysły?
Pozdr
PM
Kilka zdjęć z szufklady.
23. Kszyk
24. Krzyżówka
25. Samica gąsiorka. Wieczorem
26. Ojciec Dyrektor na wiosnę (rycyk)
Pozdr.
PM
wszystkie sa ciekawe , ale ostatnie najlepiej mi w oko wpadlo :)no i ta wersja nieobrobiona lepiej sie prezentuje :)
drugie zdjęcie w locie dużo lepsze. Cały czas tylko się zastanawiam jak poprawić kadrowanie. Może jednak spróbować pionowo?
z tych ostatnich zdecydowanie najlepszy i to na wysokim poziomie bekas, kaczka zupełnie mi się nie podoba, gąsiorek taki sobie a rycyk OK, ale jakoś ginie na zdjęciu. Ale nie czepiam się zbytnio ;) - 1 świetne, 4 bardzo dobre.
ptaszki swietne aniołek w 2wer duzo lepszy