to ja poproszę na PM o opis (serio). 6 lat się wytłoczkami i odlewami i innym badziewiem zajmuję. Tiksotofing nawet nie da rady bez dotłoczenia (choćby przy spuście)
Wersja do druku
to ja poproszę na PM o opis (serio). 6 lat się wytłoczkami i odlewami i innym badziewiem zajmuję. Tiksotofing nawet nie da rady bez dotłoczenia (choćby przy spuście)
Ło matko... może chodziło Ci o Thixoforming?
Trochę techniki i znowu zaczna się pisanie bzdetów, jedynie chyba kol. Cyborg dobrze się wypowiedział...
Cytat:
" Exclamation Wadliwe body 30D ??? poprostu pękło :(
Witajcie,
długo rozwodzilbym się na temat teoretycznych przyczyn tego co stalo sie z moją 30ką.
Body poprostu pękło, najtrafniej opiszą to zdjęcia które umieścilem poniżej.
W. mojej skromniej opinii nastapilo jakes zmęczenie materiału. Body bylo za mocno skrecony lub coś...
Jak oddawalem aparat do sklepu w ktorym go kupowalem, powidziano mi ze to moze byc spowodowane zmiana temperatury (teraz jest cieplutko w naszych autkach) ale ta teze bym odrzucil... co wy myslicie?
pomozcie.
To co jest najbardziej niesamowite to to, ze to się stało samo.
zauważcie jak odstaje "tylna ścianka" ponad 2 mm"
"Spadłeś mi człowieku z nieba!!"
Mam identyczną sytuację. nabyłem 30-tke nówę w ostatnich dniach lipca i w mam ten sam problem. Chucham, dmucham na sprzęt (wielu twierdzi, że mam swira na tym punkcie) a tu naraz zauważyłem ryskę( W TYM SAMYM MIEJSCU). Myślałem, że to taki sam badziewny plastik jak w 350 i pozostaje biały ślad po paznokciu a później da sie zetrzeć. Aż tu na plenerku koledzy (lepiej widzący) mówią, że to pęknięcie.(mało mnie szlag nie trafił z "takich zartów" ). Ale to nie żart faktycznie pęknięcie jest i się powiększa. Oczywiście zgłosiłem do sklepu . Sklep walczy o wymianę a ja czekam.
Proszę o kontakt na PM.
Łączę sie w bólu i walce
Janusz
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nawet nie wiesz jak sie mylisz.(obudowa 30-tki to nie Titanik a bubel, nawet pieszczot nie znosi okazuje się)
moje 20d(body takie samo jak 30d) uderzylo ze spora sila o betonowe nabrzeze i prawde mowiac jedyny slad to delikatne ryski przy spuscie na farbie pokrywajacej korpus magnezowy...
na snakach od lampy nie mam takich otarc mimo czestego uzywania lampy przez ponad dwa lata jak mam ten korpus...
dziwny jest Twoj przypadek
Qrna normalnie nie moge ... pisze ktos ze mu peklo body bez powodu i nagle 20 osob wie lepiej od niego co sie stalo :D
Stwierdzenie ze chodzi o to zeby sie usprawiedliwic przed serwisem zostalo przyjete bez zmrużenia oka ... no dajcie spokoj od kiedy to jakakolwiek wypowiedz na tym forum wplynela na reakcje serwisu ?
Wyglada to na zwyczajna wade materialowa ... ciekawe ile jeszcze takich body wyplynie. Juz sa 2 sztuki. Az poszedlem sprawdzic moje ale na szczescie zero rys.
McKane - zgadzam się, też kilkadziesiąt postów wcześniej skłaniałem się do wady materiałowej...
Apropos - jako ciekawostka - w 20D ten rejon nie jest tak ładnie owalny tylko bardziej prostokątny...