A właśnie, jak teraz wygląda status NeoOffice? Bo ostatni raz jak patrzyłem, to owszem było ale "aaa, to i tamto może jeszcze nie działać, bo mamy problemy z portowaniem" no i dość mocno z tyło z numerkami za "oficjalnym" Oo.
Wersja do druku
Dziala bardzo ladnie nawet na wiekowym G3 :) Nie zauwazylem jakis niepokojacych bugow. Najnowsza wersja to 2.2.1.
Najbardziej w Neo podoba mi sie "No X11 software required" :mrgreen: (choc i tak uzywam iWorka :) )
Alez ja nie pisalem o Oo tylko o pakiecie iWork od Apple :) M$ Office moze sie przy nim jedynie schowac :)
Hmm oprogramowanie biurowe mi lezy zawsze bede mial jeszcze toshibe z winzgroza.. wedlug mnie vista ma jedna zalete szachy:) to bylo najfajniesze z visty, co do softu to jjak powiedzielem interesuje mnie w gruncie zeczy tylko PS i Aparture,a jak wyglada z obluga NTFS przez maca?? jako ze na dysku zewnetrznym calosc fot mam na partycji ntfs??? Co do mac-a przemawia jeszcze to ze w ogloszeniach z praca pracodawcy podkreslaja ze znajomosc obu systemow bedzie bardzo podobna, a i jakie MAC os obslugutuje standardy zabezpieczania sieci bezprzewodowej???
A jaki bylby problem z przeformatowaniem jednej z partycji na dysku zewnetrznym na format MAC-a?? Czytalem na myapple.pl ze jest mozliwosc zapisywania ale intalacja tego wygladala jak z linuksa
Chodzi Ci o przekonwertowanie NTFS na system plikow MacOS? Pierwsze slysze i powiem szczrze, ze balbym sie :)
Wyglada jak z unixa bo to jest unix ;)
Tego sposobu tez nie polecam.
Jak juz chcesz wymieniac dane pomiedzy OS X a WIN to sformatuj partycje na FAT32.
:mrgreen: więcej nie ma co pisać... :)
Jeszcze tylko dodam, że rozumiałem, że piszemy o pakietach biurowych wykorzystywanych do _pracy biurowej_, a nie o zabawkach, których głównym celem jest co najwyżej stworzenie jednostronicowego pisemka czy też podsumowanie pięciu liczb...
Aczkolwiek i tu daje się odczuć przewagę profesjonalnych narzędzi, skoro w czasie w którym OO się uruchamia, to zdołam uruchomić Excela, wprowadzić te liczby, podsumować i jeszcze kawę wypić :)
A tak, żeby być bardziej konstruktywny, to iWork'08 kosztuje jako family pack 99$ w Stanach. Odpowiadającą mu wersją Office'a jest mniej więcej Microsoft Office 2007 Home & Student BOX, kosztująca w Polsce ok. 400 zł. z licencją na 3 stanowiska.
Czyli wbrew twierdzeniom kolegi Skippera, jeśli porównamy _odpowiadające_ sobie wersje, to kosztowo wychodzi na to samo, a nadal śmiem twierdzić, iż funkcjonalnie Office przewyższa iWork.