Mariusz, ale to chyba kwestia iso bo wyglada mi to na conajmniej 1600, mozliwe ze to iso 3200..
Wersja do druku
Mariusz, ale to chyba kwestia iso bo wyglada mi to na conajmniej 1600, mozliwe ze to iso 3200..
popatrzcie do exifow - zdjecie z 20d ma iso 3200 a 5d iso 1600
btw. plugin do firefoxa do podgladania exifa zdjec jest super :) w zyciu by mi sie nie chcialo zapisywac zdjec na dysk i podgladac exif w przegladarce do zdjec.
oczywiście, z 20D jest iso 3200. poza tym o czym my teraz mówimy? porównujemy 5D do 20D czy UWA na cropie i UWA na FF?
Dużo i długo sie zastanawiałem i zdecydowanie wygrał C10-22.
Kupiłem go i jest SUPER extra na resorach. Jedyny feler to EF-S. Poza tym cudo IMHO
zgadzam sie, taka Lka w EF-Sie:) Tylko nie chcieli dac elki bo wiecej platisku dolozyli w budowie hehe no i to EF-S :)
Ja Tokinke bardzo chwale i nie zauważyłem żadnych problemów z AF. Chyba każdy wie czego mu potrzeba i będzie mógł wybrać odpowiednio.
Ze swojej strony polecam jak najbardziej - problem pewnie zauważę przy przesiadce na FF :/
Takie pytanko nie do końca związane z tematem, ale nie chciałem zakłądać nowego. Czy z 10-22 używać tylko filtrów slim czy da się używać "normalnych" (żeby nie było winiety oczywiście)? Myślałem, że tylko slim, ale natknąłem się na stierdzenie, że slimy są przereklamowane (w sensie, że bez nich też się da)?
Na początek chciałem kupić UV (po tygodniu mam juz dość mocno zakurzone szkło) potem polar. Nie wiem czy jedynie drogie slimy wchodzą w grę.
O ile dobrze pamiętam po nakręceniu zwykłej UV winieta była widoczna.
Dosłownie: bez nich też się da tylko trzeba uważać na soczewki:mrgreen:
Najlepszy slim na jaki Cię stać, tym bardziej, że jeszcze chcesz polar. Ja na tym szkiełku mam slima Marumi WPC.
Właśnie zastanawiam się nad tym i nad tym. Tylko, że Marumi jest nowy. No i nie wiem co wybrać :-?