A taki 1DsMKII waży i mierzy jeszcze więcej! Całe szczęście, że Cię na niego nie stać :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Rafalski
Wersja do druku
A taki 1DsMKII waży i mierzy jeszcze więcej! Całe szczęście, że Cię na niego nie stać :wink:Cytat:
Hehe.. nie kupiłbym go, bo nie spełniłby swojej roli. Ze względu na rozmiary, nie nosiłbym go zawsze przy boku, przez co straciłbym kupę okazji do strzału ;) Nie jestem zawodowym fotografem, więc jego 'profesjonalne' cechy nie są dla mnie przewagą. Ale to ja, dla mnie np. D70 odpada w przedbiegach, bo jest za duży. Bardzo dobrze leży w mym ręku 20D, ale wciąż jest to klocek. Spora waga ma oczywiście swoje zalety, ale z mojego punktu widzenia nie bilansują one wad. Dlatego nie mogę się doczekać, gdy wezmę w swe ręce 350-tkę i wybiorę pomiędzy nią i Pentaxem.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
to nie lepiej kupic sobie jakiegos malego zgrabnego kieszonkowego kompakta? skoro zalety lustrzanki nie sa Ci potrzebne to po co sie meczyc na sile? (imo rozmiar lustrzanki jest zaleta a nie wada ..przynajmniej czuje ze mam w reku aparat a nie paczke fajek :roll:)Cytat:
Hehe.. ja dobrze znam zalety lustrzanek i wiem, dlaczego chcę lustrzankę, a nie kompakt :shock: Tyle, że chciałbym taką małą, zgrabną lustrzaneczkę.. taki fetysz mnie kręci, nic nie poradzę ;) W zasadzie jedyne, co mi pasuje w dużych aparatach, to że łatwiej przecisnąć się z nimi przez tłum np. na koncercie, bo "zawodowców" ludzie chętniej przepuszczają. Jasne, duży aparat dobrze się trzyma w ręku, ale gorzej transportuje, a niestety na tym spędza się większość czasu z aparatem. Mając takie coś nie zastanawiasz się, "wziąć aparat, czy nie?", tylko bierzesz. Teraz pojawia się zbliżona opcja u Canona i zamierzam dokładnie ją wybadać.Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
no chyba, ze tak... ;-)Cytat:
ja akurat z powodu rozmiarow nie zamienilbym 300D na 350D ...z reszta jak na razie nie mam powodow do zmiany sprzetu ...wyrzucenie kasy w bloto ...wole ja wydac na szkla :)
W tej sytuacji chciałem Ci właśnie to coś polecić nie bacząc na to, że Kubaman na mnie znowu nakrzyczy :wink: Na swoje jedyne usprawiedliwienie mam to, że przez lata używałem z dużym zadowoleniem korpusu analogowego tej firmy.Cytat:
Faktem jest, że prócz swej maleńkości ma ten korpus jeszcze i taką zaletę, że pasują do niego wszystkie (bardzo dobre!) analogowe szkła tego samego producenta. W testach też wypada wyśmienicie.
Byłem zdecydowany na *istds, gdy canon zrobił psikusa wypuszczając 350D. Mam tutaj twardy orzech do zgryzienia.. Wszystko rozbija się o zdjęcia nocne i koncertowe. Canon - szybszy i czulszy AF, Pentax - duży wizjer, że aż miło wyłączyć AF.
Robię ostatnio sporo zdjęć koncertowych używając 10D. Pomimo szkieł f/2.8 najczęściej AF zawodzi w tych warunkach i trzeba ostrzyć ręcznie. W tej sytuacji duży wizjer jest niezastąpiony.Cytat:
Canon też ma potwierdzenie AF przy szkłach na M42, tak jak Pentax?Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
NieCytat: