chciałbym to móc samemu wypróbować, na razie jednak sprzętu brak :(
nota bene będzie chyba opcja resetu wszystkich ustawień, więc ilość problemów raczej się zmniejszy IMHO
Wersja do druku
chciałbym to móc samemu wypróbować, na razie jednak sprzętu brak :(
nota bene będzie chyba opcja resetu wszystkich ustawień, więc ilość problemów raczej się zmniejszy IMHO
Strasznie nerwowe reakcje koledzy ... tak wiem Canon zawsze jest cacy nawet jak nie działa :)
Fotografowałem EOSami już 10 lat temu więc wiem na co mam się szykować dobrego a dzięki forum wiem również na co złego :)
No chyba, że dziesiątki kolegów z forum pisząc o FF i BF zmyśla ;)
A myślisz, że z jakiego powodu chcę porzucić bezbłędnie działającego E-1 ??Cytat:
SVEN ... A jak juz będziesz fotografował te linijki, to weź pod uwagę, że głębia ostrości w 5d z podpiętym 85/1,2 jest trochę inna niż u olka z podpiętym szkłem 2,8
PS. A w ogóle to który był wczoraj ....1.04. :D
Eeeee tam od razu biczowanie...
Czekamy na efekty i odpowiedź Magusa: http://forum.olympusclub.pl/topics23...3f222ff2#96320
Poza tym, po tym co właśnie wyczytałem na temat Nikona (http://www.amateurphotographer.co.uk...ws_115110.html) Canon pozostaje jedyną alternatywą dla chcących/potrzebujących pełnej klatki.
Witam!
Chyba należę do tych pechowców, ponieważ body 5D, które kupiłem, po uprzednim testowaniu 2 sztuk pożyczanych od kolegów, ostrzy fatalnie. I nie ma tu ani BF, ani FF, po prostu ostośc zdjęć z aparatu odpowiada takim, jakie robi się jednorazowym analogowym kompaktem za 30 zł.Dodam, że fotki robiłem z użyciem e-Lek 16-35, 24-105, 70-200 f/4 i stałek 50f/1.4 i 85 f/1.8.
Obecnie sprzęt od półtora tygodnia jest na Żytniej, wraz z 3 obiektywami, czekam na efekty.Oczywiście body jest na gwarancji, więc naprawa bezpłatna, problem tylko z tym, ze jak mi powiedziano konieczna może byc regulacja szkieł, a to juz gwaranacja body przeciez nie odbejmuje...
Stąd, mimo ogromnej sympatii do systemu, i faktu, że 5D jest moim czwartym body Canona, uważam, że problem nie jest wyimaginowany.Zazdroszczę tym, którzy nie wiedzą o czym piszę..
ale za rozjechane szkła, które trzeba skalibrować 5D chyba nie odpowiada?