Ja też tak czekałem ale w końcu i tak nabyłem 30 i nie żałuje,teraz jeszcze lepsze szkiełka ale powoli dopiero zaczynam
Wersja do druku
Ja też tak czekałem ale w końcu i tak nabyłem 30 i nie żałuje,teraz jeszcze lepsze szkiełka ale powoli dopiero zaczynam
Od paru dni rowniez mlaskam z apetytem, przy nowo nabytym 30D, a poniewaz to byl przeskok z 10D, to dla mnie kolko nastaw to rzecz normalna :)
100% zgodnosci z opinia kaen: maly palec+ dolna czesc dloni - kluczowa sprawa.
Wczoraj dorwalem 30D...af (!), iso, szybkosc...to przy przesiadce z 10D najwazniejsze aspekty.
Z upierdliwosci - brak FEL przy obsludze AF * z tylnego panelu, troche dziwnie rozwiazane wybieranie punktow AF.
Joystick jest fajny...ale nie siegam z gripa :)
Idealne byloby joystick + kolka po nacisnieciu przycisku wyboru, czyli po nowemu i po staremu jednoczesnie.
tak jak pisałem, nie wiem jak to się wizualnie przedstawia, więc oko nie ma tu nic do rzeczy :)
po prostu kojarzyłem to ze specyfikacji, ale mogłem się pomylić...
z serii xxxD bawiłem się tylko krótko wersją 300D, która jest na pewno większa, stąd pewnie pomyłka :)
a model 400D widziałem w sumie tylko za szybką i zrezygnowałem z niego po zobaczeniu uchwytu...
Ja potraktowałem ten uchwyt jako zło konieczne. Wymienie aparat jak dozbieram akcesoriów.
fajnie wyłowione :lol: