No ostre jest, tylko jak dla mnie to takie mocno ostre zdjecia to sztucznie troche wyglądają :) Jakby ten facet był wklejony na to tło :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Wersja do druku
No ostre jest, tylko jak dla mnie to takie mocno ostre zdjecia to sztucznie troche wyglądają :) Jakby ten facet był wklejony na to tło :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
No faktycznie ze na obwodce kapelusza jakos dziwnie 'sie dzieje'.. ?Cytat:
Zamieszczone przez snow
O co chodzi ? Ostrosc 'podkrecana' ?
Parteq
[QUOTE=Arkan]A ja kupiłem Canona i też działa :-)
Działa, działa i to całkiem nieźle :)
pzdr
g
Tak jak napisałem - był USM + resize. To zdjęcie było obrabiane pod plfoto i jest bardzo skompresowane (krawędzie wyszły po resizie, doostrzeniu i kompresji). Nieresizowane jest tutaj: http://arkan.net.pl/upload/IMG_4379_USM.jpg
Super.Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Postanowione, biore canon'a.
Pozdrawiam,
Parteq
hej Arkan, co mi tutaj Canona reklamujesz w wątku o Sigmie :wink:
Takie porównanie ma sens tylko wtedy, kiedy pokażesz zdjęcia, których Canonem się zrobić nie da :-o - bo po prostu jest za ciemny. Poza tym, jak fotograf wie co zrobić ze sprzetem, to efekty sa takie jak zaprezentowałeś 8)
Przepraszam czy to jest ta zyletka o ktorej mowisz? Mam wrazenie ze to zdjecie jest nieostre i dosc wyraznie.Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Też mam takie skormne wrażenie, że ostrość pojechała na wakacje...
E, no nie - spokojnie, to zdjęcie pokazałem jako przykład koloru i kontrastu, który mnie interesuje. Pisałem dość wyraźnie - był USM, a kolor i kontrast nie ruszane. Dziadka "strzeliłem" prawie z biodra i nie było czasu na jakieś specjalne przymiarki.Cytat:
Zamieszczone przez tpop
Jeśli chcecie ostro to jest tutaj (prosto z aparatu, cropowane centrum kadru 1000px x 100opx - oczywiście f4) http://arkan.net.pl/upload/70-200_02.jpg
Jeśli to też jest wg was nieostre, to poproszę o próbkę unedited czegoś, co wg was jest ostre, żebym wiedział czego oczekujecie ;-)
uff juz myslalem ze dziadek jest ostry :) No fakt to drugie jest juz lepsze ale szkoda ze tych okularow :). Lepiej by sie ocenialo na oku. No ale juz nie marudze.