Heh, z tą FV zupełnie jak w Fotoit. Jakaś plaga ? Może dlatego, że sklepy są całkiem niedaleko siebie ;)
Wersja do druku
Heh, z tą FV zupełnie jak w Fotoit. Jakaś plaga ? Może dlatego, że sklepy są całkiem niedaleko siebie ;)
a ja kupiłem od nich ostatnio EF 20f2,8 USM (odbiór osobisty). Szkiełko nowe, śmiga jak trzeba.
Żadnych zastrzeżeń.
no ok. tylko koledzy nie pisza o tym czy sprzet smiga czy nie. Jak u ruskich kupisz to tez bedzie smigal. Problem polega na tym ze sklepy coniekotre robia problemy z wystawianiem papierkow.
A swoja droga powiem wam co innego. Widzialem juz przypadki ze sklepy sprzedaja sprzet (np obiektyw) ktore maja wyciete kody z pudelka . Na moje pytanie dlaczego dane pudelko nie ma kodu powiedziano mi ze to przy kontroli jest usuwane zeby wykluczyc kradziez:)
Nie wspominajac dodatkowo ze co niektore sklepy gdzie bylem zainteresowany kupnem obiektywu 24-105 stwierdzaly ze jesli chce fakture ktora (!!!!!) jest warunkiem otrzymania zwrotu z Canona to ponosze dodatkowy koszt 170 zl. (ktore to koszty dostane od Canona spowrotem)
No a potem sie wszyscy dziwia ze Polska to kraj naciagaczy i zlodzieji.
Niby macie rację marudząc na bark Fk, wycięte kody etc, ale wszyscy wybieramy sprzedawców po niskiej cenie, więc oni by żyć muszą kombinować tak by te niskie ceny nam zaoferować. Jesteśmy w UE a nie w strefie gospodarczej z Japonią i USA - sprzęt z opłaconym cłem i FK nie jest atrakcyjny cenowo, szczególnie z gwarancją rozszerzoną worldwide.
Co do Interfoto - mam same pozytywne doświadczenia.
Wybieramy sprzedawcow po niskiej cenie. Czy 100 zl taniej niz u konkurencji uprawnia do tego zeby naciagac klienta z nadzieja e lyknie kazda bajeczke?
Oczywiscie ze ja w takim wypadku nie kupuje sprzetu na takich warunkach. Place cene ktora jest wieksza niz np Niemczech czy US i dodatkowo mam byc pozbawiony mozliwosci korzystania z promocji bo ktos musi sobie zarobic na tym?
To tak jak na allegro. Szukalem karty 4 gigowej. Bylo kilka atrakcyjnych ofert ale po doliczeniu nieziemskich kosztow wysylki oferty te stawaly sie malo atrakcyjne bo co z tego ze Extreme III 4 Giga bylo za 210 zl a za przesylke priorytetowa sprzedawca liczyl sobie 31zl
W końcu przysłali fakturę, niestety ma ona niewiele wspólnego z faktycznym zakupem, ale przynajmniej kwota się "prawie" zgadza ....
ale faktura i tak była potrzebna tylko do odliczenia vatu ...
Gorzej jak kiedyś US sprawdzi Ci tą fakturę ze stanem faktycznym Twojego sprzętu...Albo jak będziesz chciał sprzedać swoją 5tkę i ktoś poprosi o f-rę na dokładnie to co będzie chciał kupić.Słyszałem że niektórzy sprzedawcy wystawiają jakieś faktury z kosmosu na materiały aby ktoś mógł sobie Vat odliczyć a potem kupujący odpala "działkę" sprzedającemu za ten Vat i jest spoko.Ale ze sprzetem to już jest "kombinacja".Podziwiam ich mimo wszystko.
Jak też kiedyś kupiłem u nich KM7D a na fakturze którą wziąlem kumplowi było 24-70 2.8+CF 2GB.
I okaże się że towar jest kradziony , a Ty tłumasz się że kupiłeś w dobrej wierze , od znanego sprzedawcy , nie mając na to dowodu w postaci F.VAT .