a przewidywany termin powrotu? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
Wersja do druku
a przewidywany termin powrotu? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
To wie tylko Hazan
Witam!
Jak widać to mój pierwszy post i 300D mam od barzo niedawna. Wgrałem wasię z pl i nie mogę znaleźć instrukcji jak uzyskać następujące efekty:
- wstępne podnoszenie lustra
-regulacja błysku lampy
- lewym przyiskiem(obok set) i kółęczkiem wybieram tryby autofokusa...ale nie jestem pewny znaczenia skrutów:
AF 05 - czy to pięć pół brane do AF z centrum kadru?
AF A1 - tzw punktowy 1 pkt z centrum?>
AF SE - serwo czyli sledzenie - tego akurat jestem pewien ;)
przyciskiem Jump pojawia mi się FEC 1 - i kółkiem coś reguluję - może to jest reg błysku??
proszę o wyrozumiałość i pozdrawiam!
regulacja lampy= FEC
OS = one shot, blokada ostrosci
SE = serwo, sledzenie
AI= inteligentne serwo lub OS
podnoszenie lustra wlacza sie w custom functions. dziala tylko w trybie single shot
mam proźbę, jakby ktoś posiadający ten polskojęzyczny firmware mógł mi go wysłać na mail marcinr@beep.pl to byłbym bardzo zobowiązany. download na forum nie działa, a ja oddałem właśnie żonie moje stare 300D i chciałbym jej trochę*ułatwić poruszanie się po menu aparatu.
z góry dzięki.
Posiadam coś takiegom i właśnie Ci wysyłamCytat:
Zamieszczone przez bebop
Pozdro wladbur
Właśnie przeżyłem 2 godziny w stresie...
Wgrałem sobie wasię jakieś 2 tyg temu, wszystko było OK do dzisiaj. Przestał działac AF na obu obiektywach. Działało tylko manualne ostrzenie. Podmuchałem resetowałem i nic. Wgrałem oryginalny firmware - od razu pomogło.
Spotkał sie ktos z takim przypadkiem ? Czytałem o zawieszaniu się, ale o niedziałającym auto-focusie ?
no to dałem ciała maksymalnie: własny adres pocztowy pomyliłem :-(((((Cytat:
Zamieszczone przez wladbur
powinno być
marcinr@beep.pl
A gdzie ten download, bo chyba już żle widzę o tej godzinie
A może po wgraniu polskigo menu jeszcze zmienić napis z Canon na Armata, żeby już wszystko było po polsku;)