Z tym tylko wyjatkiem, ze na P moge wylaczyc automatyczna lampe, zmienic iso, ekspozycje, pomiar swiatla, balans bieli,... ale poza tym to to samo 8-)
Wersja do druku
stąd właśnie ----> :mrgreen: <-----
W!
Nie przypominam sobie kiedy ostatnio uzywalem innego trybu poza M...
Zapewne przyzwyczajenie z analogow oraz taka praca i po prostu szybciej mi sie w ten sposob pracuje.
Zdrowko
uzywam prawie wyłacznie M, lubię mieć świadomość tego co robię i kontrolę nad ekspozycją, zwłaszcza gdy uzywam sprzętu w oświetleniu które moe oszukiwać.
Pozdrawiam Piszczał
Jak jest stabilne światło to M, reporterka zwykle na TV. Jak pracowałem na analogu to więcej robiłem na M chyba się rozleniwiłem :/
hej
A ja używam wszystkich trybów procentowo tak samo "M" jak mam natchnienie ;-) i czas i wiem że mogę pstryknąć naprawdę jakieś fajne ujęcie. Często też po takim "M" robie fotkę z programu tematycznego z ciekawości jak aparat to rozwiązał. Lepsza może byłaby sonda jak często ktoś robi w trybie pełnej automatyki hehehe - np. moja żona i dzieci tak pstrykają i zdjęcia są bardzo bardzo dobre ;-)
Najczęściej AV i TV, M częściej od kiedy kupiłem lampę.
Wcisnąłem pierwszą odpowiedź, tylko "M". Jakoś się przyzwyczaiłem i nie używam innych trybów. Pstrykam analogami...
Ja używam zamiennie M z Av, z uwagi na m42 --> tak jak DoMiNiQuE gdy jest czas na kręcenie....
Zalezy od tego co foce i ile mam czasu - a najczesciej foce reporterke gdzie dzieje sie duzo i szybko. W przyblizeniu wyglada to tak:
Av ~ 40%
Tv ~ 40%
M ~ 15%
Automat ~ 5%