Przesłałem Ci przykładzik.Cytat:
Zamieszczone przez robsonikus
Wersja do druku
Przesłałem Ci przykładzik.Cytat:
Zamieszczone przez robsonikus
Wielkie dzieki,obejrzalem i bardzo mi sie podoba.
Pozdrawiam
Porobilem kilka fotek portretowo-testowych na manualu z lampa i duzym "- " (1/60 i 8 ) i niestety bez FEC'a na cos wmiare szarego wszystko strasznie przepala :(. Czy tak to jest z 300D czy cos zle robie ???Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Ano tak jest. Poczytaj sobie o E-TTL i albo uzywaj FEL, albo FEC albo szukaj body z E-TTL II 8)Cytat:
Zamieszczone przez ted220
A ja wczoraj miałem tak jasny kościół ze ani Fel ani Fec, nie były mi potrzebne jedynie iso 200 i 400
I lampy z E-TTL II :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Dobrze ze smileya dodales bo juz bym cie sieknal linkiem do E-TTL II FAQ :pCytat:
Zamieszczone przez Artur Lewandowski
Witam.
Dużo się mówi o parametrach lampy i trybach ekspozycji, ale nic o tym jak mierzyć swiatło - pomiar "punktowy" na twarz (+fel), matrycowy czy skupiony?
Pytam się, ponieważ jutro pierwszy raz będę fotografował ślub, a nie chcę spaprać.
I nie ćwiczyłeś biedaku wcześniej ?? Nie zazdroszczę.Cytat:
Zamieszczone przez Leprekan
A w temacie to ja miałem aparat na M to wtedy z tego co pamiętam jest 9% czyli w 300D pseudopunktowy..
Punktowy, skupiony czy matrycowy sie ma nijak do lampy o ile mi sie zdaje, nie? Przeciez to jest do zastanego, i to na dodatek w Av, Tv, P a nie M (no... od biedy i w M :D)...
FEL dla lampy w e-ttl to normalny pomiar, taki sam jak normalny przedblysk, jedynie wczesniej, tam gdzie ty chcesz a nie gdzie wypadl aktywny punkt po przekadrowaniu... Przy e-ttl II w custom functions (20D, 350D, inne pewnie tez...) jest mozliwosc zmiany pomiaru blysku z Evaluative na Average. FEL zachowuje sie zapewne identycznie jak w starszej wersji. Normalny pomiar, tyle ze wczesniej...