no wlasnie cos takiego podejrzewalem. z drugiej strony, w moim 10D czy w 20D poza centralnym czujniki tez nie sa krzyzykowe, a bez problemu lapia kontrasty wszerz, wzdluz czy na wspak...
Wersja do druku
AD. KM 7D i AF, ot jest to porażka, centralny czujnik jest krzyżowy, reszta liniowa. Ogólnie to jest podobny system jak w Minolcie 7, z tym że w Minolcie analogowej działał, w cyfrowej KM 7D już niekoniecznie. Dlaczego? tego się juz nie dowiemy ;) W SONY A100 jest sporo lepiej, ale z oczywistych (dla marketingu SONY) przyczyn, do sprawności AF Dynax'a 9 spoooooro brakuje.
AD. ADI, jeśli ów Tamron nie miał kodera odległości, to pomiar ADI musiał być mylny. :p
AD. samego SONY A100, to fajny amatorski aparat, którego największym problemem nie jest przegrzewanie się, a brak dostatecznej ilości zacnej optyki, którą to SONY póki co znacznie uszczupliło w stosunku do niezbyt bogatej ofety Minolty, może się to zmieni, a może nie. Choć wprowadzenie szkieł Zeiss'a raczej wróży rozwój systemu onegdaj Minolta A, a teraz SONY A, niż jego zgon.
PS. A100 sprzedaje się bardzo dobrze :mrgreen:
Zi.... jak miło Cię widzieć / czytać :)
HA i wzajemnie
mysle, ze w tym przypadku patrzysz mocno z punktu widzenia uzytkownika Canona. na moje oko zaawansowanych amatorow bardziej jarac bedzie Anti-Shake a mniej plakac beda nad istnieniem niezbyt tanich obiektywow. Sonolta to nie jest system, ktory kupuje sie dla super-szybkiego AF - powiedzmy to sobie odwaznie :)
Powiem tak, brak taniego SSM'a odstrasza jak najbardziej amatorów tegoż SSM'a ;) jak i amatorów malkontentów lubiących bardziej ponarzekać sobie, niż fotografować. Na KKM jest paru takich, ale z tego co wiem to w akcie desperacji i rozpaczy, wkrótce staną się posiadaczami Canon'ów.
AS/SSS czy jak on teraz się tam zwie, to bardzo fajna sprawa, niektórzy się wręcz od tego uzależnili. A co do samego płakania, tudzież jarania się, to ASem owszem wielu się jara, ale po okresie fascynacji tym że, szybko zaczynają płakać nad mizerną dostępnością szkieł i ich cenami.
A co do AF'a to Ci którzy szukają szybkiego AF'a, to w lustrzankach cyfrowych KonicaMinolta, jak i SONY A100 go nie zanjdą, mimo że A100 i tak ma lepszy motorek niż Dynax 7D i Dynax 5D.
A tylko zaznaczę że np. w takim Dynax9 to niewiele mogę zarzucić AF-owi. :roll: